A legfinomabb kéksajtos mártogatós: grillezett húsokhoz, zöldségekhez a legjobb választás
Ez az isteni kéksajtos mártogatós biztos, hogy azonnal belopja magát a krémes szószok kedvelőinek a szívébe.
Ha nincs sok időd az ünnepi rohanásban, mégis szeretnél valami finomsággal készülni a szilveszteri bulira, készítsd el ezt a fahéjas krémet. 5 perc összedobni, és kalácsra, croissant-ra kenve is isteni, de kínálhatod keksz mellé is, szuper nasi lesz.
Az édes krém alapja mascarpone (vagy natúr krémsajt), amelyet habtejszín lazít és krémesít, illetve vanília és fahéj fűszerez. Ha van otthon maradék sült tök, érdemes egy kevés sütőtökpürét is keverni bele, még izgalmasabb, különlegesebb lesz.
A kész krémet kínálhatod a már említett módon keksz mellé, de muffinra, piskótára is kenheted, mutatós cupcake-et is készíthetsz vele.
Minden hozzávalót keverjünk össze egy kis tálkában robotgép segítségével. Ha szeretnénk, adjunk hozzá sütőtökpürét, de ez el is hagyható. Ha nem használunk sütőtököt, még egy kevés habtejszínnel lazítsuk a krémet. Keksz vagy kalács, péksüti mellé kínáljuk.
Fotó: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors
@sobors.hu