
A fahéj a zöldségekhez is nagyon passzol - Fura, de így van
Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a nyár kedvence
Ropogós

Ragacsos brownie sok málnával: szétolvad a szádban

Puha lepénykenyér Afrikából: alig valamiből készül

Mennyei kókuszkrémes pite: a vajas tészta is isteni

Kezdődik a dinnyeszezon: 8 kedvenc receptünket mutatjuk

Tejszínes, gombás ragu alatt sült csirkecomb: mennyei ebéd egyszerűen
Ahogy a gyümölcs-hús, édes-sós párosításra nagyon könnyű rákapni, úgy lehet beleszeretni egy pillanat alatt a fahéj sós környezetbe lépésébe. Most éppen az annyira szeretett sült zöldségek terepére tör be.
Igen, egy kicsit olyan, mintha belekattantunk volna a karácsonyozásba, és mindenbe ész nélkül tolnánk a karácsonyos ízeket, de itt nem erről van szó. A fahéj az afrikai és közel-keleti konyhákban is gyakran használt fűszer sós ételekben, főételekben, hús és zöldség mellett.
Zöldségekhez azért passzol különösen jól, mert kiemeli a bennük lévő természetesen édes ízeket. Különösen azokat, amelyek sülés közben amúgy is édesednek, karamellizálódnak - erről a folyamatról ebben a cikkben írtam írtam korábban.
Szerintem nem minden zöldséghez passzol jól a fahéj, bár kísérletezni érdemes. Nekem eddig az édesburgonya, a sütőtök, a karfiol és a répa jött be nagyon ezzel az ízzel kombinálva. Különösen azért praktikusak így együtt, mert körülbelül egyszerre sülnek meg.
Fahéjjal sült zöldségek

Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 darab édesburgonya
- 1 darab sárgarépa
- 1 fej karfiol
- 1 evőkanál fahéj
- 2 evőkanál olaj
- ízlés szerint só
Elkészítés:
Fotók: Ács Bori/Só&Bors