![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Fahéjas, sütőtökös palacsinta - Ínyencség az édesszájúaknak
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Az amerikai palacsinta és a banacsinta mindenkinek ismerős - de mi van a sütőtökös verzióval? Erre a különlegesen finom, habkönnyű palacsintára nem kell sok időt szánni, és ízvilágában teljesen ugyanazt hozza, mint egy jó sütőtökös pite.
Most van még szezonja a sütőtöknek, használjuk ki ezt az időt, amíg lehet. A palacsintát mindenki szereti - de miért nem készítünk egy kicsit egészségesebb változatot belőle? A sütőtök tele van vitaminnal, ráadásul olyan édes, hogy a tésztába alig kell cukrot tenni.
A tészta alapja a sütőtökpüré. Ezt bárhogyan elkészíthetjük, a lényeg, hogy legyen egy puha sütőtökünk, amit le tudunk pürésíteni. Talán a párolás a leggyorsabb módja annak, hogy puhává varázsoljuk a zöldséget.
Ahhoz képest, hogy sütőtökből áll a palacsintatészta, egy nagyon könnyű, habos végeredményt fogunk kapni. Éppen csak a tészta szélei lesznek ropogósak, ahogy annak lennie kell. Fahéj, szegfűszeg, szerecsendió és vanília kerül az alapba, úgyhogy kellemesen fűszeres lesz a palacsintatészta.
Mivel ennyire könnyű a tésztája, reggelire is tökéletes választás, ráadásul igazi vitaminbomba, úgyhogy megadja a löketet a napra. Ha nem ragaszkodunk az egészséges verzióhoz, akkor tejszínhabbal, pekándióval és juharsziruppal gazdagíthatjuk az elkészült palacsintákat.
Sütőtökös palacsinta
![sütőtökös-palacsinta-recept](https://kep.index.hu/1/0/2910/29102/291023/29102337_c6da37f1b850b439841cf5c248d6aaba_wm.jpg)
Hozzávalók 1 adaghoz
- 2 bögre liszt
- 0.33 bögre cukor
- 5 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál fahéj
- 0.25 teáskanál szegfűszeg
- 0.25 teáskanál szerecsendió
- 1.5 bögre tej
- 2 darab tojás
- 0.5 bögre olaj
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 bögre sütőtökpüré
Elkészítés:
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, cukrot, sütőport, sót, fahéjat, szegfűszeget, szerecsendiót. Egy másik edényben keverjük össze a tejet, tojásokat, olajat, vaníliát és sütőtököt.
Öntsük össze a száraz és a nedves hozzávalókat, keverjük el alaposan az összetevőket. Tegyük félre a tésztát 5-10 percre pihenni.
Hevítsünk fel egy serpenyőt. Öntsünk a tésztából kb. 1/4 bögrényi adagokat a serpenyőbe. Süssük őket 3-4 percig, majd fordítsuk meg őket, a másik oldalukat is süssük 2-3 percig. Ha szépen lepirultak, készen vannak.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!