Fahéjas, sütőtökös palacsinta - Ínyencség az édesszájúaknak

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az amerikai palacsinta és a banacsinta mindenkinek ismerős - de mi van a sütőtökös verzióval? Erre a különlegesen finom, habkönnyű palacsintára nem kell sok időt szánni, és ízvilágában teljesen ugyanazt hozza, mint egy jó sütőtökös pite.

Most van még szezonja a sütőtöknek, használjuk ki ezt az időt, amíg lehet. A palacsintát mindenki szereti - de miért nem készítünk egy kicsit egészségesebb változatot belőle? A sütőtök tele van vitaminnal, ráadásul olyan édes, hogy a tésztába alig kell cukrot tenni.

A tészta alapja a sütőtökpüré. Ezt bárhogyan elkészíthetjük, a lényeg, hogy legyen egy puha sütőtökünk, amit le tudunk pürésíteni. Talán a párolás a leggyorsabb módja annak, hogy puhává varázsoljuk a zöldséget. 

Ahhoz képest, hogy sütőtökből áll a palacsintatészta, egy nagyon könnyű, habos végeredményt fogunk kapni. Éppen csak a tészta szélei lesznek ropogósak, ahogy annak lennie kell. Fahéj, szegfűszeg, szerecsendió és vanília kerül az alapba, úgyhogy kellemesen fűszeres lesz a palacsintatészta.

Mivel ennyire könnyű a tésztája, reggelire is tökéletes választás, ráadásul igazi vitaminbomba, úgyhogy megadja a löketet a napra. Ha nem ragaszkodunk az egészséges verzióhoz, akkor tejszínhabbal, pekándióval és juharsziruppal gazdagíthatjuk az elkészült palacsintákat. 

Sütőtökös palacsinta

sütőtökös-palacsinta-recept

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 2 bögre liszt
  • 0.33 bögre cukor
  • 5 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál fahéj
  • 0.25 teáskanál szegfűszeg
  • 0.25 teáskanál szerecsendió
  • 1.5 bögre tej
  • 2 darab tojás
  • 0.5 bögre olaj
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 bögre sütőtökpüré
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, cukrot, sütőport, sót, fahéjat, szegfűszeget, szerecsendiót. Egy másik edényben keverjük össze a tejet, tojásokat, olajat, vaníliát és sütőtököt.

Öntsük össze a száraz és a nedves hozzávalókat, keverjük el alaposan az összetevőket. Tegyük félre a tésztát 5-10 percre pihenni.

Hevítsünk fel egy serpenyőt. Öntsünk a tésztából kb. 1/4 bögrényi adagokat a serpenyőbe. Süssük őket 3-4 percig, majd fordítsuk meg őket, a másik oldalukat is süssük 2-3 percig. Ha szépen lepirultak, készen vannak.

Fotó: Getty Images 

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük