A tojást válasszuk szét.
A lisztet szitáljuk keverőtálba, majd forgassuk hozzá a sót, porcukrot és az élesztőt. Ezután adjuk a liszthez a tojássárgáját, olvasztott vajat és a langyos tejet. Dolgozzuk egybe a tésztát, majd osszuk két egyforma cipóra. Ezután az egyik cipóba dolgozzuk bele a kakaót.
Van két cipónk, egy sima (fehér) és egy kakaós. Mindkét cipót osszuk kisebb darabokra (6-8 darabra), majd sorakoztassuk őket a dolgozófelületre, takarjuk le egy tiszta konyharuhával, így pihentessük 30 percig.
A pihentetés után vegyünk egy sima tésztát és nyújtsuk ki. Ezután egy kakaós tésztát is nyújtsunk ki, majd helyezzük egymásra a két tésztát, és így is nyújtsuk.
Az egymásra rakott, kinyújtott tésztát tekerjük fel, formázzunk belőle kiflit. A kiflit éles késsel ferdén vágjuk be.
Az elkészült kifliket sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, majd takarjuk le és kelesszük 30 percig.
A megkelt kifliket kenjük le a tojásfehérjével, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 20-25 percre.