Mennyei banános sütemény csokimázzal borítva: joghurttal készül a tésztája
Rögtön egy nagy tepsivel süss ebből a mennyei banános sütiből, napokig megőrzi a puhaságát, nem lesz száraz.
Ha veled is előfordul, hogy túlérett banánok sorakoznak a kamrádban, mentsd meg őket, süss belőlük mennyei sütiket! Muffinba, kevert tésztákba, palacsintába, pitébe, tortákba is passzolnak. Jót tesz az érett banán a tészta állagának, puhábbá, szaftosabbá varázsolja.
A kuglóf készítése sem macera, a kevert tésztás változatot gyorsan összeállíthatod. A banán kitűnő kiegészítője lehet a fehér csoki, ami ezúttal mázként kerül a tésztára.
A tojásokat óvatosan válasszuk szét, és a fehérjét verjük kemény habbá egy csipet sóval. A sárgákat a kétféle cukorral keverjük ki jól, majd adjuk hozzá a tejet és az olvasztott vajat.
A lisztet vegyítsük a sütőporral, majd a tojáshabbal felváltva forgassuk a tojássárgához.
A banánt villával törjük össze, és dolgozzuk a masszához.
A tésztát simítsuk egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és 170 fokon süssük meg körülbelül egy óra alatt. Teszteljük tűpróbával, azaz szúrjunk a kuglófba tűt vagy hegyes kést. Ha üresen húzzuk ki, kivehetjük a sütőből.
A tetejére a fehér csokit olvasszuk fel vízgőz felett, és csorgassuk a kuglófra. Várjuk meg, míg megköt, és tálalás előtt szeleteljük fel.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu