Isteni, ragacsos fehér csokis brownie: turbózd fel a tésztáját

blondie cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az imádott ragacsos és csupa csokis brownie fehér változatban is csodás, de azért kerül bele egy kevés hagyományos csokoládé is.

Ha szereted a nagyon csokis édességeket, márpedig ki ne szeretné, akkor a brownie biztosan a kedvenceid közé tartozik. A brownie alapja rengeteg vaj, cukor és csokoládé, jellemzően étcsoki. Ezekkel a hozzávalókkal isteni édességet tudsz készíteni, viszont nem szabad túlsütni, hogy a belseje ragacsos maradjon.

A brownie-t el tudod készíteni fehér csokiból is, ekkor kicsit kevesebb zsiradék is elég a tésztába, hiszen a fehér csoki sokkal vajasabb, mint az ét. Ebbe is tehetsz étcsokidarabokat, de a gyümölcsök is illenek hozzá, kicsit tompítják az édes ízt. 

Fehér csokis brownie csokidarabokkal

blondie recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 100 gramm fehér csoki
  • 60 gramm vaj
  • 100 gramm cukor
  • 2 darab tojás (M-es)
  • 1 kávéskanál vaníliakivonat
  • 200 gramm liszt
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 50 gramm étcsoki vagy csokichips
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. 

A csokit daraboljuk fel, és egészen alacsony lágon olvasszuk fel a vajjal.

Egy tálban keverjük habosra a cukrot és a tojásokat, adjuk hozzá a vaníliát. Egy másik tálba szitáljuk bele a lisztet és keverjük hozzá a sütőport.

A tojásos keverékhez kanalazzuk hozzá a megolvasztott csokis keveréket, majd adjuk hozzá a lisztet és keverjük csomómentesre. Szórjuk bele a csokichipset (vagy az egészen apróra tört étcsokit).

Egyengessük el a tésztát egy sütőpapírral kibélelt 20x30 centiméteres tepsiben. 

Süssük 15 percet a sütit, ennyi idő alatt a külseje szépen megsül, a belseje ragacsos marad. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük