
Isteni, ragacsos fehér csokis brownie: turbózd fel a tésztáját

Az imádott ragacsos és csupa csokis brownie fehér változatban is csodás, de azért kerül bele egy kevés hagyományos csokoládé is.
Ha szereted a nagyon csokis édességeket, márpedig ki ne szeretné, akkor a brownie biztosan a kedvenceid közé tartozik. A brownie alapja rengeteg vaj, cukor és csokoládé, jellemzően étcsoki. Ezekkel a hozzávalókkal isteni édességet tudsz készíteni, viszont nem szabad túlsütni, hogy a belseje ragacsos maradjon.
A brownie-t el tudod készíteni fehér csokiból is, ekkor kicsit kevesebb zsiradék is elég a tésztába, hiszen a fehér csoki sokkal vajasabb, mint az ét. Ebbe is tehetsz étcsokidarabokat, de a gyümölcsök is illenek hozzá, kicsit tompítják az édes ízt.
Fehér csokis brownie csokidarabokkal

Hozzávalók 4 személyre
- 100 gramm fehér csoki
- 60 gramm vaj
- 100 gramm cukor
- 2 darab tojás (M-es)
- 1 kávéskanál vaníliakivonat
- 200 gramm liszt
- 0.5 csomag sütőpor
- 50 gramm étcsoki vagy csokichips
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
A csokit daraboljuk fel, és egészen alacsony lágon olvasszuk fel a vajjal.
Egy tálban keverjük habosra a cukrot és a tojásokat, adjuk hozzá a vaníliát. Egy másik tálba szitáljuk bele a lisztet és keverjük hozzá a sütőport.
A tojásos keverékhez kanalazzuk hozzá a megolvasztott csokis keveréket, majd adjuk hozzá a lisztet és keverjük csomómentesre. Szórjuk bele a csokichipset (vagy az egészen apróra tört étcsokit).
Egyengessük el a tésztát egy sütőpapírral kibélelt 20x30 centiméteres tepsiben.
Süssük 15 percet a sütit, ennyi idő alatt a külseje szépen megsül, a belseje ragacsos marad.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!