Isteni, ragacsos fehér csokis brownie: turbózd fel a tésztáját

Nyomtatás
blondie cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az imádott ragacsos és csupa csokis brownie fehér változatban is csodás, de azért kerül bele egy kevés hagyományos csokoládé is.

Ha szereted a nagyon csokis édességeket, márpedig ki ne szeretné, akkor a brownie biztosan a kedvenceid közé tartozik. A brownie alapja rengeteg vaj, cukor és csokoládé, jellemzően étcsoki. Ezekkel a hozzávalókkal isteni édességet tudsz készíteni, viszont nem szabad túlsütni, hogy a belseje ragacsos maradjon.

A brownie-t el tudod készíteni fehér csokiból is, ekkor kicsit kevesebb zsiradék is elég a tésztába, hiszen a fehér csoki sokkal vajasabb, mint az ét. Ebbe is tehetsz étcsokidarabokat, de a gyümölcsök is illenek hozzá, kicsit tompítják az édes ízt. 

Fehér csokis brownie csokidarabokkal

blondie recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 100 gramm fehér csoki
  • 60 gramm vaj
  • 100 gramm cukor
  • 2 darab tojás (M-es)
  • 1 kávéskanál vaníliakivonat
  • 200 gramm liszt
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 50 gramm étcsoki vagy csokichips
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. 

A csokit daraboljuk fel, és egészen alacsony lágon olvasszuk fel a vajjal.

Egy tálban keverjük habosra a cukrot és a tojásokat, adjuk hozzá a vaníliát. Egy másik tálba szitáljuk bele a lisztet és keverjük hozzá a sütőport.

A tojásos keverékhez kanalazzuk hozzá a megolvasztott csokis keveréket, majd adjuk hozzá a lisztet és keverjük csomómentesre. Szórjuk bele a csokichipset (vagy az egészen apróra tört étcsokit).

Egyengessük el a tésztát egy sütőpapírral kibélelt 20x30 centiméteres tepsiben. 

Süssük 15 percet a sütit, ennyi idő alatt a külseje szépen megsül, a belseje ragacsos marad. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon