Csupa csoki tart édes málnával gazdagítva: mennyei, krémes desszert
Kakaós-vajas tészta, selymes csokikrém és friss málna: nincs ennél jobb kombináció, ha nem hiszed, teszteld le!
Ez a vidám megjelenésű, látványos és nem hétköznapi tart a világ egyik legfinomabb desszertje. Találkozik benne a zamatos, savanykás málna a selymes, édes fehér csokival, a kettő pedig tökéletes összhangot alkot.
A desszert többféle diétába is beilleszthető, hiszen vegán – sem tojás, sem pedig tejszármazékok nincsenek benne – és gluténmentes is, emellett elkészíteni is könnyű, így akár kezdőként is bátran nekiállhatsz.
A pitealaphoz mérjük egy tálba az összes hozzávalót, és alaposan dolgozzuk össze. Egy morzsálódó, de nyomásra összeálló masszát kell kapjunk. Kanalazzuk egy 22-24 cm-es, kiolajozott piteformába, és kézzel vagy kanállal egyenletesen nyomkodjuk az aljára és az oldalára. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és 15 perc alatt süssük aranybarnára. Vegyük ki, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
Közben készítsük el a málnás réteget. Ehhez egy kisebb edényben forraljuk össze a málnát, a víz felét és a cukrot, és addig főzzük, amíg a málna elkezd szétfőni (kb. 3 perc). Villával pürésítsük teljesen krémesre. Egy tálkában keverjük el az agarport a maradék vízzel, majd adjuk a málnához, és folyamatos kevergetés mellett főzzük 1-2 percig. Hagyjuk kissé hűlni, majd öntsük a pitealapra, és 15 percre tegyük hűtőbe dermedni.
A fehér csokis réteghez melegítsük fel a kókuszkrémet, tördeljük bele a csokit, és hagyjuk, hogy néhány perc alatt felolvadjon. Fontos, hogy a kókuszkrém ne forró, csak meleg legyen, különben a csoki megéghet. Öntsük a megdermedt málnás rétegre, és tegyük vissza a hűtőbe legalább 3 órára (vagy akár egész éjszakára).
Szeletelés előtt díszítsük málnaszemekkel és pisztáciadarabokkal.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu