Puha málnás-fehér csokis blondie: sok gyümölccsel a legfinomabb

málnás blondie cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A blondie ugyanaz, mint a brownie, csak világosabb a színe, de ugyanolyan puha, ragacsos, édes sütemény.

A brownie Amerikából érkezett, egyszerű kevert sütemény, csak arra kell vigyázni, hogy ne süsd túl, mert akkor a lényege, a belsejének a ragacsossága vész el. A süteményben a csoki kapja a főszerepet, a liszt csak összetartja, de így is eléggé tömény lesz. Ha a tej- vagy az étcsokit fehérre cseréled, nem csak a színe, de az ízvilága is más lesz, sőt, a neve is, blondie-nak fogják hívni.

A blondie-ba is keverhetsz többféle csokit, ebbe a változatba tejcsoki is kerül, de almával is nagyon finom lesz. Ha pedig egészen szezonálisan szeretnéd elkészíteni, keverj bele málnát, a piros gyümölcs és a fehér csoki tökéletes párost alkotnak. 

Málnás-fehér csokis blondie

málnás blondie recept ok

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 140 gramm fehér csokoládé
  • 75 gramm vaj
  • 100 gramm cukor
  • 2 darab tojás
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 125 gramm liszt
  • 0.5 kávéskanál
  • 250 gramm málna
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy 20x20 centiméteres tepsit béleljünk ki sütőpapírral. 

A csokit és a vajat vízgőz felett olvasszuk fel. Öntsük egy tálba, adjuk hozzá a cukrot és keverjük össze. Egyenként adjuk hozzá a tojást, keverjük simára a tésztát, majd tegyük hozzá a vaníliakivonatot is. A végén szitáljuk bele a lisztet és a sót is szórjuk bele, keverjük egyneművé. A végén óvatosan forgassuk bele a málnát. 

A tésztát öntsük bele a tepsibe, egyengessük el a tetejét. Süssük 17-20 percig, amíg a teteje aranyszínű nem lesz. Vigyázzunk, nehogy túlsüssük, mert akkor kiszárad. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd óvatosan borítsuk ki a tepsiből és vágjuk kockákra.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük