![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Fehérborban sült, zöldfűszeres csirkecombok - A szósz átjárja a húst
![fehérboros csirkecomb cover ok](https://kep.index.hu/1/0/3850/38506/385060/38506043_2937675_bd1ab73e7cf9c7e69f043b03bb7e1665_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Gazdag ízekkel sül puhára a csirkecomb, úgy lesz igazán finom, ha nem spórolsz a zöldfűszerekkel a szószban.
Akik jobban szeretik a zsírosabb húsokat, azok jobban kedvelik a csirkecombot, hiszen a szárnyas ezen része sosem tud annyira kiszáradni, mint a mell. Persze ilyenkor is érdemes jó sok szósszal sütni.
Ha a bundás változatot szereted, akkor is érdemes bepácolni, például ez a görög joghurtos marinád nagyon jót tesz neki, majd bebundázni, úgy sütni ki a sütőben. A hús így ropogós és szaftos is lesz egyszerre. A mustáros-fokhagymás pác is egészen különlegessé teszi a húst, itt sincs más dolgod, mint összekeverni a szószt és a csirkével együtt megsütni. A fehérbor pedig nemcsak a tenger gyümölcseivel, hanem a szárnyasokkal is jól harmonizál, érdemes kipróbálni, hogy öntesz egy keveset a marinádba.
Fehérborban sült csirkecombok
![fehérboros csirkecomb recept ok](https://kep.index.hu/1/0/3850/38506/385060/38506055_46801ed30a4e4dff34c3199946946d6d_wm.jpg)
Hozzávalók 6 adaghoz
- 4 darab Csirkecomb (alsó és felső)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál oregánó
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 teáskanál rozmaring
- 1 teáskanál bazsalikom
- 2 evőkanál vaj
- 1 fej vöröshagyma (közepes)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál liszt
- 100 milliliter fehérbor
- 250 milliliter csirkealaplé
- 100 milliliter tejszín
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- opcionális gomba
- opcionális bacon
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A fokhagymát vágjuk apróra, a vöröshagymát kockázzuk fel.
Melegítsünk fel egy evőkanál olívaolajat egy serpenyőben. A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, morzsoljunk rájuk oregánót, rozmaringot, kakukkfüvet és bazsalikomot. Az olajon süssük a bőrös oldalukat 4-5 percig, majd fordítsuk meg, a másik felüket is süssük ugyanennyi ideig, majd vegyük ki a csirkéket a serpenyőből.
Tegyünk a serpenyőbe 2 kanál vajat, majd dobjuk rá a hagymát és pirítsuk 3-4 percig. Adjuk hozzá a fokhagymát és pároljuk még 1 percet. Szórjuk rá a lisztet, keverjünk rajta egyet, addig pirítsuk, amíg a liszt már nem lesz fehér. Ekkor vegyük le a hőmérsékletet, óvatosan öntsük rá a bort, majd a tejszínt és a csirkealaplevet. Folyamatosan keverjük addig, amíg kicsit be nem sűrűsödik, ez nagyjából 5 perc. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk. Ízlés szerint tehetünk bele apróra vágott gombát és pirított baconkockákat is.
Öntsük a szószt egy jénaiba, majd tegyük bele a csirkecombokat is és toljuk a sütőbe. Süssük 35-40 percig.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!