Omlósra sült, szaftos sertéskaraj: alig van vele munka, mégis nagyon finom
Nagyon finom az omlós sertéskaraj, ha hagymás, sörös szaftban sütöd puhára.
A pácolásnak sok előnye van. Az egyik legnagyobb érdeme, hogy előző nap összekészítheted a pácot, és ahogy áll benne a hús, átveszi az ízesítők aromáját, sütésnél pedig vajpuha lesz.
A nyár a grillezés szezonja, ilyenkor sokkal nagyobb élvezet húst pácolni, melyet pillanatok alatt megsüthetsz a rácson, persze serpenyőben is működik a dolog. A sertéskaraj sokoldalúan felhasználható alapanyag, könnyű ízesíteni, egyszerű és különleges pácba is forgathatod. Sütésnél csak arra figyelj, ne süsd túl, mert akkor olyan száraz lesz, mint a cipőtalp.
A hússzeleteket kicsit klopfoljuk ki, majd ízesítsük sóval és borssal.
A befűszerezett húst tegyük tálba, adjuk hozzá a többi fűszert, utána öntsük rá a bort, fedjük le, és tegyük hűtőbe 3-4 órára (egy éjszakát is állhat).
A húst vegyük ki a pácból, és forró, olajozott serpenyőben süssük meg oldalanként 5-8 perc alatt.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu