Ropogós, fűszeres csirkecsíkok sörtésztában - Ez a házi pác igazán pikáns
Ha nem akarsz mindig sima rántott húst készíteni családi összejövetelekre, süss csirkemellet sörtésztában!
A nagy ünnepi lakomák után igazán jólesik valami könnyebb, mégis tartalmas fogás. A csirkemell a legváltozatosabb formában kerülhet az asztalra, így fűszeresen, sűrű szafttal, sonkával töltve, bundázva, vagy akár fokhagymás pácban, csíkokra vágva. Érdemes a fűszeres keverékben hosszabb ideig pihentetni, hogy finom omlós és szaftos legyen.
A brokkoli és az édesburgonya remek alternatíva a krumpli helyett. Mindkét zöldség egyre kedveltebb és változatosan elkészíthetők. Ha főzöd vagy tepsiben sütöd őket, nem fognak tocsogni az olajban.
Fokhagymás, joghurtos mártogatóssal a csirkefalatok még finomabbak lehetnek.
A megmosott csirkemellet vágjuk ujjnyi vastag csíkokra, és tegyük egy tálba. Az olívaolajat keverjük össze a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, oregánóval, majd öntsük a csirkecsíkokra. Forgassuk össze, hogy mindenhova jusson a pácból. Fedjük le, és tegyük a hűtőbe legalább egy órára, de akár tovább is hagyhatjuk a pácban.
Egy serpenyőben hevítsünk egy kevés olajat, és többször megforgatva süssük meg rajta a csirkecsíkokat. Akkor jó a hús, ha puha és szép piros. Akár elektromos grillen is megsüthetjük a csirkemellet.
A körethez a brokkolit szedjük rózsáira, majd mossuk meg. Enyhén sós vízben főzzük meg körülbelül hat perc alatt. Akkor jó, ha puha, de még roppanós.
Az édesburgonyát hámozzuk meg, és vágjuk két-három centis kockákra. Rendezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd szórjunk rá sót, és locsoljuk meg kevés olívaolajjal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük meg 20-25 perc alatt.
A zöldségeket a hússal együtt kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu