Fűszeres csirkecurry sűrű szafttal: egyszerűen készül a laktató fogás

csccover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ezt az illatos, erőteljes ízekben gazdag indiai ételt otthon is el tudod készíteni, méghozzá nagyon egyszerűen.

A curry az indiai konyha kedvenc fűszere, zöldséges és húsos ételek készítésénél használják. A kedvelt fogás akkor tökéletes, ha a hús szétomlik a szájban, az ízek intenzíven éreztetik magukat, és jó szaftos, amit lepénykenyérrel lehet tunkolni.

Így lesz még finomabb!

A curryt elkészítheted csak zöldségből vagy húsból, de a két alapanyagot össze is mixelheted. A csirkemellhez remekül illik a karfiol, cukkini vagy a tök. Ha kicsit tartalmasabban kínálnád, akkor feltétlen keverj hozzá valamilyen zöldséget. Hogy a fűszerezés minél élvezetesebbre sikerüljön, a gyömbérből frisset használj. A tüzesebb ízek kedvelői chilipaprikát is adhatnak az ételhez.

Kiadós csirkecurry

cscct

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál gyömbér (friss vagy őrölt)
  • 3 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 1 teáskanál római kömény
  • 1 evőkanál curry-fűszerkeverék
  • 0.5 teáskanál kurkuma
  • 80 dkg csirkemell
  • só ízlés szerint
  • fehér bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál csípős paprikakrém
  • 3 dl alaplé (csirke vagy zöldség)
  • 2.5 dl főzőtejszín
  • 1 csokor petrezselyem (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

A finomra vágott vöröshagymát az olajon dinszteljük üvegesre.

A hagymára dobjuk rá a gyömbért, fokhagymát, római köményt, curry-fűszerkeveréket és a kurkumát. A fűszereket 1-2 percig pirítsuk, utána a közepes kockákra vágott húst adjuk hozzá.

A húst 5 percig pirítsuk, majd adjuk hozzá a sót, borsot és a csípős paprikakrémet, 1 perc után az alaplevet is öntsük rá.

A húst közepes láng felett főzzük puhára (körülbelül 15-18 perc).

Amikor a hús elkészült, öntsük rá a tejszínt és forraljuk egybe.

Az elkészült ételt szórjuk meg finomra vágott petrezselyemmel.

A csirkecurryt kínáljuk rizs, pita vagy tészta mellé.

Konyhai tipp:

  • Ha nincs alaplé, akkor használj vizet, keverj hozzá házi vagy bolti ételízesítőt.
  • A fűszeres ételek kedvelői bátran használhatnak többet a currykeverékből.
  • Tejszín helyett a joghurt, tejföl vagy kókusztej is remekül illik a csirkecurryhez.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük