
Fűszeres csirkecurry sűrű szafttal: egyszerűen készül a laktató fogás

Ezt az illatos, erőteljes ízekben gazdag indiai ételt otthon is el tudod készíteni, méghozzá nagyon egyszerűen.
A curry az indiai konyha kedvenc fűszere, zöldséges és húsos ételek készítésénél használják. A kedvelt fogás akkor tökéletes, ha a hús szétomlik a szájban, az ízek intenzíven éreztetik magukat, és jó szaftos, amit lepénykenyérrel lehet tunkolni.
Így lesz még finomabb!
A curryt elkészítheted csak zöldségből vagy húsból, de a két alapanyagot össze is mixelheted. A csirkemellhez remekül illik a karfiol, cukkini vagy a tök. Ha kicsit tartalmasabban kínálnád, akkor feltétlen keverj hozzá valamilyen zöldséget. Hogy a fűszerezés minél élvezetesebbre sikerüljön, a gyömbérből frisset használj. A tüzesebb ízek kedvelői chilipaprikát is adhatnak az ételhez.
Kiadós csirkecurry

Hozzávalók 4 személyre
- 2 fej vöröshagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál gyömbér (friss vagy őrölt)
- 3 gerezd fokhagyma (reszelve)
- 1 teáskanál római kömény
- 1 evőkanál curry-fűszerkeverék
- 0.5 teáskanál kurkuma
- 80 dkg csirkemell
- só ízlés szerint
- fehér bors ízlés szerint
- 1 teáskanál csípős paprikakrém
- 3 dl alaplé (csirke vagy zöldség)
- 2.5 dl főzőtejszín
- 1 csokor petrezselyem (opcionális)
Elkészítés:
A finomra vágott vöröshagymát az olajon dinszteljük üvegesre.
A hagymára dobjuk rá a gyömbért, fokhagymát, római köményt, curry-fűszerkeveréket és a kurkumát. A fűszereket 1-2 percig pirítsuk, utána a közepes kockákra vágott húst adjuk hozzá.
A húst 5 percig pirítsuk, majd adjuk hozzá a sót, borsot és a csípős paprikakrémet, 1 perc után az alaplevet is öntsük rá.
A húst közepes láng felett főzzük puhára (körülbelül 15-18 perc).
Amikor a hús elkészült, öntsük rá a tejszínt és forraljuk egybe.
Az elkészült ételt szórjuk meg finomra vágott petrezselyemmel.
A csirkecurryt kínáljuk rizs, pita vagy tészta mellé.
Konyhai tipp:
- Ha nincs alaplé, akkor használj vizet, keverj hozzá házi vagy bolti ételízesítőt.
- A fűszeres ételek kedvelői bátran használhatnak többet a currykeverékből.
- Tejszín helyett a joghurt, tejföl vagy kókusztej is remekül illik a csirkecurryhez.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!