Sonkával töltött csirkemell sütőben sütve: így nem szárad ki a hús

tcscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A csirkemell akkor lesz igazán ízletes, ha töltelékkel gazdagítva készíted el. A különlegesebb zamat kedvéért pedig fehérbort is önts a hús alá.

A csirke tökéletes választás baráti vagy családi összejövetelekre. Ha igazán különlegesen szeretnéd kínálni, akkor töltve varázsold az asztalra. A leggyakrabban a csibe combját a bőre alatt szokták megtölteni, pedig a mellét is kedvedre gazdagíthatod.

A töltött csirkemell hagyományosan sajttal és aszalt gyümölcsökkel készül, olykor pedig bacon is kerül a hús köré. Tény és való, hogy rengetegféle variációt kipróbálhatsz. Maradhatsz a megszokott sajtos vonalon, vagy kilépve a hagyományokból, rejts valami különlegesebbet a hús belsejébe.

A csirke mellé remekül illik a paradicsom, melyet aszalva is használhatsz. Hogy még gazdagabb ízélményt nyújtson, sonka is megbújik a töltelékben, de ennyivel nem ér véget a törődés. Az elősütött hús alá fehérbor is kerül, zamata teljesen átjárja a finomságot. A bor nem csak ízben ad pluszt, sokkal lédúsabb, omlósabb tőle a csirke.

Paradicsommal és sonkával töltött csirkemell

tcsct

Hozzávalók 4 személyre

  • 15 dkg paradicsom vagy aszalt paradicsom
  • 10 dkg sonka
  • 80 dkg csirkemellfilé
  • só és bors ízlés szerint
  • kevés olaj
  • 0.5 deciliter fehérbor
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomot daraboljuk fel tetszőlegesen.

A sonkát csíkozzuk fel.

A csirkemellet vágjuk fel pillangóvágással, hogy könnyedén meg lehessen tölteni.

Az előkészített húst töltsük meg paradicsommal és sonkával, tekerjük fel. A megtöltött húst sóval és borssal fűszerezzük, ha szükséges, hústűvel rögzítsük.

Az olajat egy magas falú serpenyőben melegítsük fel, majd tegyük rá a töltött húst, a bort is öntsük alá, oldalanként 4-5 percig süssük.

A húst ezután helyezzük tepsire, öntsük rá a serpenyőben maradt zsiradékot, toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 10-15 percre.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük