Parmezánnal és fokhagymával sült brokkoli: izgalmas köret húsok mellé

sültbrokkoli
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Alig pár hozzávalóból isteni köretet tehetsz az asztalra, a zöldség teljesen átalakul a sütőben.

Ha egyszerű és gyors köretre vágysz, a sütőben sült zöldség a tökéletes választás, legyen az kelbimbó, brokkoli vagy akár többféle vegyesen. Mi most a brokkolira voksoltunk, hidd el, ha főzve nem is vagy oda érte, így biztosan szeretni fogod. Picit megpirul, egyszerre puha és roppanós lesz, az ízében pedig a fokhagyma és a parmezán dominál. 

Bármilyen zöldséget is sütsz, fontos, hogy magas hőfokon készítsd, és dörzsöld be olajjal, mielőtt a sütőbe tolod. Ezenkívül már csak egy kevés sót és borsot igényel, és tálalhatod is az ízletes köretet. 

Parmezánnal sült brokkoli

sültbrokkoli2

Hozzávalók 6 személyre

  • 1 kilogramm brokkoli
  • 3 ek olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 60 gramm parmezán
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.

A brokkolit tisztítsuk meg, szedjük rózsáira.

Az olívaolajat, a zúzott fokhagymát, a sót és borsot keverjük össze egy kis tálkában. Forgassuk bele a brokkolirózsákat, hogy mindenhol bevonja. 

Szórjuk rá a parmezánt is, azzal is keverjük egybe. 

Szórjuk a brokkolit egy sütőpapírral bélelt tepsire úgy, hogy ne fedjék egymást a rózsák.

Toljuk a sütőbe 18-20 percre, míg megpirul, puha, de azért még picit roppanós.

Rögtön kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük