
Karcsúsító reteksaláta avokádóval: köretként is megállja a helyét
Az avokádóval gazdagított reteksaláta nagy kedvenc lehet, ha épp diétázol, de köretként vagy vacsoraként is számításba veheted.
Szinte biztos, hogy minden háziasszony konyhájában megtalálható az a néhány hozzávaló, amiből ez a paradicsomsaláta készül. Egy kis fokhagyma, só, bors, olívaolaj és citrom a titka annak, hogy egy egyszerű rántott húst a köbre emeljünk, vagy éppen egy tonhalsalátát feldobjunk.
Egy dolog fontos, hogy a hozzávalók frissek legyenek! Igaz, nem feltétlenül szezonális ez a saláta, de ha igazán jót szeretnél készíteni, akkor érdemes érett, piros paradicsomokat választani hozzá.
Pár szem rózsaborssal is meghintheted, ha szeretnél még elegánsabb külsőt kölcsönözni neki.
A paradicsomokat mossuk meg, majd vágjuk őket félbe vagy negyedbe. Tegyük bele egy kisebb tálba.
A fokhagymát tisztítsuk meg és vágjuk fel vékony szeletekre. Tegyük rá a paradicsomokra.
Öntsük rá az olívaolajat, majd adjuk hozzá a citromlevet is.
Végül hintsük meg a sóval és a borssal. Érdemes frissen őrölt borsot használni.
A végén finom mozdulatokkal és egy kanál segítségével keverjük át a salátát, hogy a paradicsomokat mindenhol érjék a fűszerek.
Tálaljuk sült vagy grillezett húsok mellé, de akár tonhalhoz is hozzákeverhetjük.
Fotó: Horváth Kitti Gabriella/Sóbors
@sobors.hu