Gyors, fokhagymás paradicsomsaláta: bármilyen ebédet feldob

1
Nyomtatás
paradicsom-salata
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Egy finom és gyors saláta bármilyen főételt, pillanatok alatt képes feldobni. Ezúttal egy ínycsiklandozó, fokhagymás paradicsomsalátát mutatunk!

Szinte biztos, hogy minden háziasszony konyhájában megtalálható az a néhány hozzávaló, amiből ez a paradicsomsaláta készül. Egy kis fokhagyma, só, bors, olívaolaj és citrom a titka annak, hogy egy egyszerű rántott húst a köbre emeljünk, vagy éppen egy tonhalsalátát feldobjunk.

Egy dolog fontos, hogy a hozzávalók frissek legyenek! Igaz, nem feltétlenül szezonális ez a saláta, de ha igazán jót szeretnél készíteni, akkor érdemes érett, piros paradicsomokat választani hozzá.

Tipp

Pár szem rózsaborssal is meghintheted, ha szeretnél még elegánsabb külsőt kölcsönözni neki.

Fokhagymás paradicsomsaláta

paradicsom-salata2

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 200 g koktélparadicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet
  • 1 csipet bors
  • 0.5 tk. citromlé
  • 1 ek. olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomokat mossuk meg, majd vágjuk őket félbe vagy negyedbe. Tegyük bele egy kisebb tálba.

A fokhagymát tisztítsuk meg és vágjuk fel vékony szeletekre. Tegyük rá a paradicsomokra.

Öntsük rá az olívaolajat, majd adjuk hozzá a citromlevet is.

Végül hintsük meg a sóval és a borssal. Érdemes frissen őrölt borsot használni.

A végén finom mozdulatokkal és egy kanál segítségével keverjük át a salátát, hogy a paradicsomokat mindenhol érjék a fűszerek.

Tálaljuk sült vagy grillezett húsok mellé, de akár tonhalhoz is hozzákeverhetjük.

Fotó: Horváth Kitti Gabriella/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon