Maradék rizsből is isteni lesz a töltött paradicsom - Húsmentes, mégis laktató fogás
A fűszeres rizzsel töltött paradicsom mellől tényleg nem hiányzik a hús. Szép nagy, érett példányokat válassz hozzá.
A rizs izgalmas alapanyag, ha jól ízesítik. Néha a legegyszerűbb hozzávalók is elegendők, hogy fenomenális végeredményt tegyél az asztalra. A receptben pirult fokhagyma és vaj párosa teszi csodássá a köretet, melyet friss zöldfűszerekkel tovább gazdagíthatsz.
A köretet vízzel is készítheted, de ha lapul a hűtődben alaplé, akkor azzal próbáld ki, sokkal ízletesebb lesz úgy. Ha esetleg túl sok rizst készítettél, ne búsulj, tedd hűtőbe, másnap tojásos rizs vagy olasz rizskrokett is készülhet belőle.
A rizst mossuk meg.
A finomra aprított fokhagymát kevés olajon pirítsuk 1-2 percig, majd adjuk hozzá a vajat. Ezután forgassuk hozzá a rizst, 1-2 percig kevergessük, majd öntsük fel vízzel vagy alaplével.
A rizst fűszerezzük sóval és borssal, majd fedjük le, és alacsony láng felett 15-20 perc alatt főzzük készre. A főzési idő alatt néha nézzünk rá a rizsre, és keverjük át.
Ha szeretnék, a rizshez keverjünk friss zöldfűszert (petrezselyem, bazsalikom, koriander vagy újhagyma), majd kínáljunk mellé húst vagy zöldségeket.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu