Omlós csirkemell fokhagymás vajban sütve – Egészen puha és szaftos lesz így a hús

fokhagymás vajas csirkemell cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Tényleg gyorsan kész van, és kevés alapanyagból igazán jóízűre sül ez a serpenyős csirkemell, tökéletes hétköznapi vacsora lehet.

Nagyon szeretem az egyszerű vacsorákat, amelyek elkészítése szinte annyi időbe telik, mint egy szendvics megkenése, de közben meleg ételt ehet a család. Csirkemell mindig van a hűtőben vagy a fagyasztóban, amelyet nagyon változatosan tudsz elkészíteni, és ha megfelelő a módszer, a hús sem szárad ki.

Ha a zsírosabb részét szereted a szárnyasnak, akkor süss combot, ez a fokhagymás-tejszínes változat is nagyon hamar elkészül, és omlós, krémes lesz a végeredmény. Ha még könnyedebben szeretnéd elkészíteni a húst, akkor használj zöldfűszereket, ezt a rozmaringos sült csirkemellet mindenképpen próbáld ki, amelyet a pác tart szaftosan.

Ebben a receptben jól érződik a fokhagyma aromája, a kétféle zsiradéknak hála pedig biztosan nem cipőtalpat fogsz enni, de közben nem is fogja a gyomrodat megfeküdni ez a fogás. 

Fokhagymás vajban sült csirkemell

fokhagymás vajas csirkemell recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 darab csirkemell (filé)
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 kávéskanál füstölt pirospaprika
  • 1 teáskanál
  • ízlés szerint bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 120 milliliter fehérbor
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál vaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet ízesítsük a zöldfűszerekkel, a füstölt pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk.  

Egy nagyobb serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd tegyük bele a csirkemelleket. Minden oldalukat süssük 5 percig, de közben ne piszkáljuk. Ha kicsit vastagabbak a húsok, akkor süssük 1-2 perccel tovább mindkét oldalukat. Ha megsültek, egy spatulával vegyük ki őket, és tegyük egy tányérra. A serpenyőt hagyjuk a tűzhelyen. 

A fokhagymát nyomjuk össze.

Öntsük bele a serpenyőbe a bort, és hagyjuk, hogy felforrjon. Ekkor tegyük bele a vajat, majd amikor elolvadt, a fokhagymát 1 percig pirítsuk rajta. Vegyük le a serpenyőt a tűzhelyről, és tegyük vissza a csirkemelleket úgy, hogy mindenhol érje őket a vajas-fokhagymás szósz. Ha kell, forgassuk meg benne többször. 

Azonnal, forrón tálaljuk.

Fotó. Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük