Vajpuha, fokhagymás vajban sült csirkemell: szaftos és omlós lesz a hús

4
Nyomtatás
fokhagymas-vajas-csirkemell
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ints búcsút a száraz csirkemellnek, ugyanis ezzel a recepttel biztosan szaftos és omlós hús kerül ki a kezeid közül.

Ha gyorsan és egyszerűen készítenél egy ízletes fogást, ezt a csirkemellreceptet mindenképp próbáld ki: rizs, saláta vagy krumplipüré mellé is tökéletes választás.

A hús nagyon szaftos és omlós lesz, köszönhetően a vajnak és a magas lángon, gyorsan történő sütésnek. Hogy igazán finom legyen, jó sok zöldfűszerrel is dörzsöld be, mielőtt a serpenyőbe dobod, a végén pedig rengeteg fokhagymával koronázd meg.

Hogy egy kevés szósz is legyen a hús mellé, használj alaplevet vagy fehérbort is: ez egyrészt feloldja a serpenyő aljára ragadt pörzsanyagot, amitől sokkal finomabb lesz az étel, másrészt átjárja a csirkemellet kívül, belül, úgy az még szaftosabb lesz.

Fokhagymás vajjal sült csirkemell

fokhagymas-vajas-csirkemell2

Hozzávalók 4 darabhoz

  • 2 nagyobb db csirkemellfilé
  • 1 tk.
  • 0.5 tk. bors
  • 0.5 tk. kakukkfű
  • 0.5 tk. oregánó
  • 0.5 tk. rozmaring
  • 1 ek. olívaolaj
  • 40 g vaj
  • 120 ml alaplé vagy száraz fehérbor
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. friss, aprított petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellfiléket tisztítsuk meg, ha szükséges, majd vágjuk őket hosszában félbe, hogy 4 vékonyabb szeletet kapjunk. Itassuk fel róluk a nedvességet, majd mindkét felüket sóval, borssal és a szárított zöldfűszerekkel ízesítsük.

Az olívaolajat forrósítsuk fel egy grillserpenyőben, majd nagy lángon süssük a csirkemelleket oldalanként 5-8 percig, míg megpirulnak és belül is szinte teljesen átsülnek. A belső hőmérsékletük 72 fok körül legyen. Szedjük őket egy tányérra, takarjuk le.

A vajat és az alaplevet (vagy fehérbort) tegyük ugyanebbe a serpenyőbe. Várjuk meg, míg a vaj elolvad, a lé pedig feloldja az esetlegesen leragadt pörzsanyagokat. Ekkor adjuk hozzá a zúzott fokhagymákat és a petrezselymet, majd 1 percig pirítsuk, míg illatozni nem kezd.

Tegyük vissza a csirkemelleket a serpenyőbe (a kiengedett levével együtt), kanalazzuk rá a szószt, majd melegítsük vele össze 2-3 perc alatt, míg belül is teljesen átsül.

Rögtön kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon