Házi fűszervaj percek alatt: húsok mellé is isteni

fuszervaj
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A legtöbb húst, de főként egy jó steaket megillet egy fenséges fűszervaj is, amely megkoronázza. Ezúttal egy korianderes, fokhagymás fűszervajreceptet mutatunk.

Igaz, hogy egy jól elkészített steak önmagában is tökéletesen ízletes, ám a legtöbbször illik mellé valamilyen mártást vagy fűszervajat is kínálni. Épp ezért egy házilag is villámgyorsan összedobható fűszervajreceptet mutatunk, amelyben a fokhagyma és a koriander varázslatos ízei dominálnak.

Természetesen nem csak steakre kanalazhatod, simán kenyérre kenve is isteni, érdemes kipróbálni.

Házi fűszervaj

fuszervaj

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 2 szál friss koriander
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 200 g minőségi, sózatlan vaj
Recept idők

Elkészítés:

A friss koriandert mossuk meg és csepegtessük le. A fokhagymagerezdeket tisztítsuk meg.

A koriandert és a fokhagymát is aprítsuk fel egészen picire.

A szobahőmérsékletű, lágy vajat keverjük össze óvatosan a felaprított korianderrel és fokhagymával. 

Ha szépen összálltak az alapanyagok, akkor kanalazzuk a keveréket egy frissen tartó fóliadarabra, és finoman tekerjük fel hengerformába.

Ha elkészült, csavarjuk meg finoman a fólia végeit, majd tegyük a fűszervajat a hűtőbe, hogy megszilárduljon.

A kész fűszervajat akár magának a steaknek az elkészítéséhez is használhatjuk, de a már elkészült steakre is rákarikázhatunk egy keveset, hogy az szépen elolvadjon, még omlósabbá és ízletesebbé téve azt.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük