Ropogós, fokhagymás vajjal sült kenyér: másnapos pékáruból is elkészítheted

fokhagymás baguette cover
Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Néha nincs szükség másra, mint egy olyan egyszerű, mégis finom receptre, mint a jó öreg fokhagymás kenyér.

Ha van otthon finom, akár másnapos kenyered, sokszor úgy lesz a legjobb, ha nem pakolod túl, csak egy kis vajjal megkened. Kenyeret sütni egyáltalán nem bonyolult, ha kezdő vagy és az időd sem végtelen, akkor ezt a négy hozzávalós kézműves kenyeret készítsd el. Ha esetleg nem fogyott el azonnal és kicsit megszikkadt, semmi baj, mert megpirítva további lehetőségeket rejt magában.

Készíthetsz például belőle bruschettát, amikor is fokhagymát és paradicsomot kell ráhalmozni pirítósra, ez az étel úgy tökéletes, ahogy van. Ha pedig a világ legegyszerűbb és legfinomabb pirítósára vágysz, akkor készítsd el jó fokhagymásan, sok olvasztott vajjal. Fontos, hogy a fokhagymát a lehető legapróbbra vágd, de ne nyomd össze, mert úgy nem érvényesül kellőképpen az íze. Kenyér helyett használhatsz bagettet, amit szintén elkészíthetsz házilag

Fokhagymás vajjal sült kenyér

fokhagymás baguette recept

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 225 gramm vaj (olvasztott)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint friss zöldfűszer (petrezselyem, bazsalikom, oregánó)
  • ízlés szerint parmezán (reszelt)
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint
  • 1 darab bagett
Recept idők

Elkészítés:

Egy kis tálban keverjük össze a vajat, az egészen apróra vágott fokhagymát, a parmezánt és a zöldfűszert. Sózzuk, borsozzuk. 

A bagettet szeleteljük fel, pirítsuk meg a szeleteket. Mindkét oldalát kenjük meg a vajas keverékkel. Tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire őket, majd 160 fokos sütőben, grillfokozaton pirítsuk még további 2 percig. 

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük