Fokhagymás zsúrkenyér villámgyorsan: fűszervajjal a legfinomabb

fokhagymás kenyér cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Zsúrkenyérből vagy bagettből is készítheted ezt a pofonegyszerű, de annál finomabb harapnivalót, amely minden fogás mellé illik.

A fokhagymás pirítós az egyik nagy kedvencem, villámgyorsan készül, és tökéletes vacsora. Ha szereted a pirított kenyeret, akkor érdemes többféle feltéttel kipróbálni, ebben a cikkben összeszedtünk néhányat, hogy izgalmasabbá tehesd ezt az ételt is.

A hagymás ízesítést nagyon szereti a bagett, sütheted fűszervajjal és fokhagymával töltve is. A fokhagyma egyébként is nagyon egészséges, fogyaszd rendszeresen.

Ez a pirítós még egyszerűbben készül, a fokhagymás-vajas keveréket szépen beissza a pékáru, és ropogósra, de belül szaftosra, ízletesre sül. Krémlevesek mellé is kitűnő választás. Készítheted bagettből, de zsúrkenyérből is. 

Fokhagymás zsúrkenyér

fokhagymás kenyér recept ok

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 110 gramm vaj
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál fokhagymapor
  • 1 evőkanál petrezselyem (apróra vágva)
  • 1 kávéskanál
  • 1 darab zsúrkenyér vagy bagett
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.

Egy tálban keverjük össze a puha vajat, az olívaolajat, az összenyomott fokhagymát, a fokhagymaport, az apróra vágott petrezselymet és a sót. 

Szeleteljük fel a kenyeret, és kenjük meg a vajas keverékkel, majd fektessük a tepsire. 

Süssük a kenyereket 25 percig. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük