20 perces, isteni, fóliában sült durbincs - Rengeteg friss zöldfűszer ízesíti
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A hal és a zöldségek együtt sülnek készre, a sok zöldfűszertől lesz igazán finom az összhatás.
Nyáron a könnyű, gyors és friss alapanyagokból készült fogásokat részesítjük előnyben. Ez a recept tökéletes választás, ha az előbbiek alapján készítenénk ebédet. Se a hal, se a zöldségek nem terhelik meg a gyomrot. A hal húsán érezni lehet a kellemesen pikáns fűszerezést, minden falat maga lesz a mennyország.
A durbincsot, ha tehetjük, konyhakész állapotban vegyük. Nem lesz vele sok dolgunk, az alapos tisztítástól azonban ne sajnáljuk az időt! A fűszerek használatánál nem kell finomkodni, attól lesz csak igazán finom a hal. A durbincsot alufóliában készítjük, mellé egy fürt paradicsomot csomagolunk, úgy fogjuk megsütni, hozzá grillezett zöldségeket tálalhatunk. Ettől jobb nyári fogás nem is létezik.
Fóliában sült durbincs
Hozzávalók 1 darabhoz
- 1 darab durbincs (konyhakész)
- só
- bors
- 4 gerezd fokhagyma
- 6 ág kakukkfű
- 1 csokor kapor
- 3 csokor friss petrezselyem
- 1 darab chilipaprika
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 fürt koktélparadicsom
Elkészítés:
A konyhakész durbincsot kívül-belül sózzuk, borsozzuk, a belsejébe tömködjük a fokhagymagerezdeket, kaprot, kakukkfüvet és 1 csokor petrezselymet.
Egy nagyobb darab alufóliára halmozunk 2 csokor petrezselymet és az apró csíkokra vágott chilipaprikát. A halat ráfektetjük a petrezselyemre, meglocsoljuk az olívaolajjal, mellérakjuk a koktélparadicsomot, alaposan becsomagoljuk az alufóliába, majd sorosan betekerjük a fólia két végét. 200 C-os sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük a halat.
Szereted a halas ételeket? Akkor ez a palacsintatésztában sült tőkehal lesz az új kedvenced!
Fotó: Street Kitchen, Cover: Getty Images