Fűszeres csirkeszárny forró levegős sütőben készítve: leomlik a hús a csontról

csirkeszarny
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Minimális zsiradékkal sül a csirkeszárny, mégis elképesztően ropogós lesz a bőre, ha air fryerben készíted!

Bátran kijelenthetem, hogy életemben nem készítettem még olyan finom csirkeszárnyat, mint a forró levegős sütőben! Kívül ropogós lett a bőre, belül pedig olyan omlós a húsa, hogy ki lehetett belőle húzni a csontot.

Ha még vacilálsz, érdemes-e beruháznod forró levegős sütőre, olvasd el ezt a korábbi átfogó cikkünket a témáról. Rengetegféle ételt készíthetsz benne, és nem, nemcsak rántott és sült húsokat, ropogós krumplichipset, de még süteményeket is! Én a Cosori forró levegős sütőjét használtam, ezen már előre beállított programok is elérhetők, mint pl. a csirke vagy zöldségek sütése, de az alábbi receptben hőfokot és pontos sütési időt mutatok.

A csirkeszárny fűszerezése nagyon egyszerű, mégis bőven elég rá ennyiféle ízesítő: a fokhagyma és füstölt paprika párosa mindent feldob, a ropogós bőr elképesztően finom lesz így.

Forró levegős sütőben sült csirkeszárny

csirkeszarny2

Hozzávalók 4 személyre

  • 70 dkg csirkeszárny
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 tk fokhagymapor
  • 1 tk füstölt paprika
  • 1 tk
  • 0.5 tk bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat vágjuk el az ízületnél. A nedvességet itassuk fel róluk papírtörlő segítségével, hogy teljesen szárazak legyenek. Tegyük őket egy tálba.

Locsoljunk rájuk 1 ek. olívaolajat, keverjük össze, hogy minden darabot befedjen.

A fűszereket keverjük össze egy kis tálban, majd szórjuk a húsra, oszlassuk el a darabokon. 

Kapcsoljuk be a forró levegős sütőt 200 fokon. Tegyük a csirkeszárnyakat egymás mellé a tálcára, de ne érjenek egymáshoz. (Lehet, hogy két adagban férnek el.) Süssük őket 10 percig.

Ha letelt az idő, fordítsuk meg őket, majd süssük még 8-10 percig. Mikor szép aranybarna és a bőre ropogós, készen van.

Fotó: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük