
Fűszeres csirkeszárny forró levegős sütőben készítve: leomlik a hús a csontról

Minimális zsiradékkal sül a csirkeszárny, mégis elképesztően ropogós lesz a bőre, ha air fryerben készíted!
Bátran kijelenthetem, hogy életemben nem készítettem még olyan finom csirkeszárnyat, mint a forró levegős sütőben! Kívül ropogós lett a bőre, belül pedig olyan omlós a húsa, hogy ki lehetett belőle húzni a csontot.
Ha még vacilálsz, érdemes-e beruháznod forró levegős sütőre, olvasd el ezt a korábbi átfogó cikkünket a témáról. Rengetegféle ételt készíthetsz benne, és nem, nemcsak rántott és sült húsokat, ropogós krumplichipset, de még süteményeket is! Én a Cosori forró levegős sütőjét használtam, ezen már előre beállított programok is elérhetők, mint pl. a csirke vagy zöldségek sütése, de az alábbi receptben hőfokot és pontos sütési időt mutatok.
A csirkeszárny fűszerezése nagyon egyszerű, mégis bőven elég rá ennyiféle ízesítő: a fokhagyma és füstölt paprika párosa mindent feldob, a ropogós bőr elképesztően finom lesz így.
-
2023-07-30 07:50:02
-
2023-07-07 07:32:01
-
2023-06-03 08:36:01
Forró levegős sütőben sült csirkeszárny

Hozzávalók 4 személyre
- 70 dkg csirkeszárny
- 1 ek olívaolaj
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk füstölt paprika
- 1 tk só
- 0.5 tk bors
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat vágjuk el az ízületnél. A nedvességet itassuk fel róluk papírtörlő segítségével, hogy teljesen szárazak legyenek. Tegyük őket egy tálba.
Locsoljunk rájuk 1 ek. olívaolajat, keverjük össze, hogy minden darabot befedjen.
A fűszereket keverjük össze egy kis tálban, majd szórjuk a húsra, oszlassuk el a darabokon.
Kapcsoljuk be a forró levegős sütőt 200 fokon. Tegyük a csirkeszárnyakat egymás mellé a tálcára, de ne érjenek egymáshoz. (Lehet, hogy két adagban férnek el.) Süssük őket 10 percig.
Ha letelt az idő, fordítsuk meg őket, majd süssük még 8-10 percig. Mikor szép aranybarna és a bőre ropogós, készen van.
Fotó: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors
Olvasd el ezt is!