
Édesburgonyachips házilag: egészséges nasi minimális olajjal
Ez a szuper ropogós édesburgonyachips air fryerben sül, és mérföldekkel jobb a bolti változatoknál.
A főtt kukorica a nyár egyik legautentikusabb nassolnivalója, sülve, főve, grillezve, mindenhogy finom. Mi pedig most egy merészet gondolva úgy döntöttünk, hogy kipróbáljuk air fryerben is.
Ehhez nem kell vizet forralnunk, így a forró nyáron nem szükséges befűteni még a konyhát is. Egyszerűen csak bedobjuk az air fryerbe, hozzáadunk egy kis olívaolajat vagy vajat, sót és borsot ízlés szerint, majd várunk bő 10 percet, és már kész is a friss főtt kukorica.
A kukoricákat tisztítsuk meg a héjuktól.
Mindegyik cső kukoricát finoman dörzsöljük be olívaolajjal, vagy ízlés szerint akár vajjal.
Sózzuk és borsozzuk meg őket, szintén ízlés szerint.
Ezután tegyük őket az air fryer kosarába, de egyszerre csak annyit, hogy kényelmesen elférjenek egymás mellett.
190 fokon, 12-15 perc alatt meg is puhul a kukorica, ami így kiváló lesz salátához, magában, vagy akár mártogatóshoz is.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu