Fokhagymás vajjal lekent kukorica grillen sütve: remek kísérő sültek mellé

Kukorica grillen sütve cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A kukoricának remekül áll a fokhagyma pikáns zamata, egyszerű, mégis igazán különleges így készítve a tengeri.

A jó idő egyik legkedveltebb csemegéje a csöves kukorica, melyet nemcsak főve, hanem grillezve is érdemes kipróbálni.

A grillen készült kukorica készülhet mindenféle ízesítő nélkül is, majd amikor tányérra kerül, mehet rá a só. Ha azonban igazán fenomenálisan kínálnád, akkor fokhagymás vajjal lekenve dobd a grillre. Aki szereti a pikáns ízeket, az még chilipehellyel vagy zöldfűszerekkel is feldobhatja a vajat.

Kukorica grillen sütve

Kukorica grillen sütve ct

Hozzávalók 5 darabhoz

  • 5 cső kukorica
  • 8 dkg puha vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A puha vajat a zúzott fokhagymával és a sóval keverjük össze.

A kukoricát szabadítsuk meg a leveleitől, mossuk meg, majd töröljük szárazra. Ezután kenjük meg a fokhagymás vajjal, majd dobjuk forró grillrácsra 15-20 percre, közben forgassuk, hogy minden oldalán megsüljenek a szemek.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük