
Fokhagymás vajjal lekent kukorica grillen sütve: remek kísérő sültek mellé

A kukoricának remekül áll a fokhagyma pikáns zamata, egyszerű, mégis igazán különleges így készítve a tengeri.
A jó idő egyik legkedveltebb csemegéje a csöves kukorica, melyet nemcsak főve, hanem grillezve is érdemes kipróbálni.
A grillen készült kukorica készülhet mindenféle ízesítő nélkül is, majd amikor tányérra kerül, mehet rá a só. Ha azonban igazán fenomenálisan kínálnád, akkor fokhagymás vajjal lekenve dobd a grillre. Aki szereti a pikáns ízeket, az még chilipehellyel vagy zöldfűszerekkel is feldobhatja a vajat.
Ez is érdekelhet
-
2023-09-08 10:32:02
-
2023-08-14 07:52:01
-
2023-07-26 09:36:01
Kukorica grillen sütve

Hozzávalók 5 darabhoz
- 5 cső kukorica
- 8 dkg puha vaj
- 3 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
Elkészítés:
A puha vajat a zúzott fokhagymával és a sóval keverjük össze.
A kukoricát szabadítsuk meg a leveleitől, mossuk meg, majd töröljük szárazra. Ezután kenjük meg a fokhagymás vajjal, majd dobjuk forró grillrácsra 15-20 percre, közben forgassuk, hogy minden oldalán megsüljenek a szemek.
Címkék:
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!