Főtt kukorica még sosem készült el ilyen gyorsan: 5 perc és eheted is
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Ropogós
30 perces milánói csirke: parmezán sajt kerül a bundába
5 perces mézes-mustáros öntet: salátákhoz tökéletes
Mézzel és fahéjjal sült birsalma: krémes lesz a sütőben
Készítsd el a britek híres Yorkshire pudingját: alig valamiből készül
Rumos-gesztenyés palacsinta: a selymes krém mindent visz
A nyár legkedveltebb csemegéje a csöves kukorica, amit nem csak főve érdemes elkészíteni.
A tengeri hozzátartozik a nyárhoz, elképzelhetetlen nélküle a strandolás, egy séta az állatkertben, a kerti grillparti, de nem csak szabadtéri programokhoz tökéletes, szezonjában bármikor jöhet. Az elkészítése nem bonyolult, készülhet főve vagy grillezve, bátran lehet cifrázni, mehet rá vaj, só vagy pikáns fűszerek, ahogy tetszik.
A főtt kukorica elkészítése nagyon egyszerű, kezdők is el tudják készíteni. Persze előfordulhat olyan eset is, hogy az embernek nincs kedve a hőségben kukoricát főzni, mégis szívesen elfalatozná. Mi a teendő ilyenkor? Ha van otthon mikród, semmi gond, percek alatt elkészülhet a forró kukorica, ízre pont olyan lesz, mint a főtt verzió.
Biztos, hogy jó lesz így a kukorica?
Igen! Nem ördögtől való a kukorica mikrózása, ha gyorsan szeretnéd tálalni, ez a legjobb módja: olyan lesz, mintha pároltad volna, úgyhogy nem veszít sokat a tápanyagaiból és a kukorica sárga szemei sokkal szebb színben fognak ragyogni.
Főtt kukorica
Hozzávalók 2 darabhoz
- 2 darab csöves kukorica
Elkészítés:
A kukoricát a hajával együtt mossuk meg, majd töröljük szárazra.
A kukoricát a hajával együtt tegyük a mikróba 5 percre max fokozaton (1000 Watt), majd ha véget ért a program, óvatosan vegyük ki, vágjuk le a két végét, húzzuk le a ruháját, utána már tálalhatjuk is.
Fotó: Getty Images