Főtt kukorica még sosem készült el ilyen gyorsan: 5 perc és eheted is

kcover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A nyár legkedveltebb csemegéje a csöves kukorica, amit nem csak főve érdemes elkészíteni.

A tengeri hozzátartozik a nyárhoz, elképzelhetetlen nélküle a strandolás, egy séta az állatkertben, a kerti grillparti, de nem csak szabadtéri programokhoz tökéletes, szezonjában bármikor jöhet. Az elkészítése nem bonyolult, készülhet főve vagy grillezve, bátran lehet cifrázni, mehet rá vaj, só vagy pikáns fűszerek, ahogy tetszik.

A főtt kukorica elkészítése nagyon egyszerű, kezdők is el tudják készíteni. Persze előfordulhat olyan eset is, hogy az embernek nincs kedve a hőségben kukoricát főzni, mégis szívesen elfalatozná. Mi a teendő ilyenkor? Ha van otthon mikród, semmi gond, percek alatt elkészülhet a forró kukorica, ízre pont olyan lesz, mint a főtt verzió.

Biztos, hogy jó lesz így a kukorica?

Igen! Nem ördögtől való a kukorica mikrózása, ha gyorsan szeretnéd tálalni, ez a legjobb módja: olyan lesz, mintha pároltad volna, úgyhogy nem veszít sokat a tápanyagaiból és a kukorica sárga szemei sokkal szebb színben fognak ragyogni.

Főtt kukorica

kct

Hozzávalók 2 darabhoz

  • 2 darab csöves kukorica
Recept idők

Elkészítés:

A kukoricát a hajával együtt mossuk meg, majd töröljük szárazra.

A kukoricát a hajával együtt tegyük a mikróba 5 percre max fokozaton (1000 Watt), majd ha véget ért a program, óvatosan vegyük ki, vágjuk le a két végét, húzzuk le a ruháját, utána már tálalhatjuk is. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon