![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Főzés nélkül, villámgyorsan kész a joghurtos uborkaleves
A nagy melegben mindannyiunk barátja a kapros uborkaleves
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A joghurtos uborkaleves igazi kánikulai étel: nemcsak maga a leves hűsít, de még a tűzhelyet sem kell bekapcsolni hozzá. Máris a barátunk. Ráadásul, ha még abba is belegondolunk, hogy a munka nagy részét a turmixgép végzi el helyettünk, rögtön minden nap ilyet szeretnénk enni. És még fogyunk is tőle.
Végre egy sós leves, ami legalább olyan hűsítő, mint egy hideg gyümölcsleves, csak ezzel sokkal kevesebb a macera. Egyszerűen meg kell hámozni az uborkát, nagyjából feldarabolni, a hozzávalókat betenni a turmixgépbe, és már kész is a leves.
Ha hideg hozzávalókból dolgoztunk, még hűteni sem kell tálalás előtt. Márpedig valószínűleg a joghurtot és a tejfölt a hűtőszekrényből vettük elő, egy liter hideg folyadék pedig alaposan lehűti még a szabadban tárolt uborkát is.
Csak lazán a fűszerekkel
A fűszerekkel játszhatsz kedvedre. Hagyományosan nálunk az uborka fűszere a fokhagyma és kapor, de ha te szívesen kipróbálnál valami mást is, hát hajrá! Szerintünk jól áll neki a bazsalikom (minek nem?), sőt, a kakukkfüvet és a mentát is el tudjuk hozzá képzelni, de akkor is jó lesz a végeredmény, ha az eredeti receptnél maradsz.
Fotó: Shutterstock
Hideg joghurtos uborkaleves
![uborkaleves](https://kep.index.hu/1/0/2909/29097/290976/29097691_faffab1f20376d5dace0b468e6a30317_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 80 dekagramm uborka
- 1 liter joghurt
- 2 evőkanál tejföl
- 2 darab kapor
- 1 evőkanál olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
Beleöntjük a joghurtot, a tejfölt, és a többi hozzávalót is, kivéve egy szép szál kaprot, amit félreteszünk díszítésnek, de díszíthetjük más fűszernövénnyel is, ha akarjuk. Turmixoljuk. Kész. Tényleg ennyi volt, jó étvágyat hozzá!
Olvasd el ezt is!