Mennyei fügés, kókuszos süti: egyszerű, joghurtos kevert tésztából
Készíts egyszerű fügés sütit joghurtos, kókuszos kevert tésztából!
Ezt a különleges, mégis egyszerűen és villámgyorsan készülő salátát csak szeretni lehet. Csupa friss gyümölcs és zöldség alkotja, ráadásul nem is akármilyen kombinációban. Az ételben a mézédes füge a főszereplő, azt egészíti ki a rukkola és az illatosra pirított dió.
Az i-re pedig a balzsamecetes öntet teszi fel a pontot, ráadásként pedig kéksajt is kerül bele – mivel ez egy vegán saláta, ezért növényi változatban, de ha számodra nem szempont a tejmentesség vagy növényi táplálkozás, akkor hagyományos kékpenészes sajtot is használhatsz hozzá.
Egy közepes salátástálban keverjük össze a saláta hozzávalóit. Tegyük félre.
Az öntethez egy kisebb tálkában keverjük össze a hozzávalókat, majd locsoljuk a salátára, és óvatosan forgassuk össze. (A vaníliakivonat opcionális, de nem érdemes kihagyni a keverékből, mert igazán különlegessé teszi az összhangot.)
A salátát azonnal fogyasszuk.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors