
Édes fügével sült csirkecomb: balzsamecetes mázban pirul a hús

Ha szereted az egyszerre édes és sós ételeket, mindenképp teszteld le ezt a receptet, a gyümölcs-hús párosítás igazi klasszikus.
Ha szereted a fügét, érdemes kipróbálni minél többféle formában, amíg tart a szezonja, nemcsak azért, mert nagyon finom, hanem mert egészséges is. Bár legtöbbször magában vagy süteményekbe sütve fogyasztják, húsok mellé is tökéletes kísérő.
A gyümölcsöt és a húst a balzsamecetes-mézes szósz fogja össze, ezzel lesz kerek egész a fogás. Az egyszerre édeskés és savanykás máz a lehető legjobb választás, kiemeli a füge ízét, a combot pedig szaftosan tartja.
Nem csak alsócombbal műkődik recept, felsőt is használhatsz, de azt érdemes serpenyőben körbepirítani, mielőtt a sütőbe tolod. Akár még combfilét is választhatsz alapnak, az gyorsabban elkészül, akár serpenyőben, a tűzhelyen is megsütheted.
Fügével sült csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre
- 500 gramm csirkealsócomb
- 500 gramm füge
- 2 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 60 ml balzsamecet
- 1 ek dijoni mustár
- 1 tk kakukkfű (szárított)
- 2 ek méz
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A csirkecombokat tisztítsuk meg, ha szükséges. A füge szárát szedjük le, vágjuk őket félbe.
Egy nagy tálban keverjük össze a balzsamecetet, olajat, mustárt, mézet, kakukkfüvet és a zúzott fokhagymát.
Tegyük a combokat és a fügét a szószba, keverjük vele össze.
Rakjuk át őket egy sütőtálba, sózzuk, borsozzuk, majd toljuk a sütőbe. 10 percenként kenjük át a húst a tálban maradt szósszal. Addig süssük, míg teljesen meg nem puhul a hús, nagyjából 40-45 percig.
Rögtön, melegen kínáljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!