
Fűszeres almakompót házilag: fahéj és szegfűszeg bolondítja meg

Az almakompót sokunk kedvenc gyerekkori csemegéje, a receptjét pedig érdemes leporolni, hiszen a hűvös időkben igazán jól jön a lélekmelengető ízvilág.
Egyszerű, gyors és olcsó almakompótot készíthetsz, amelyhez a legtöbb hozzávalót megtalálod a kamrában. Tökéletes választás önmagában is, de ehhez a rizspudinghoz, palacsintákhoz vagy kevésbé édesre készítve, húsok mellé is mennyei.
Az almák nem kell, hogy tökéletesek legyenek, mivel hámozáskor a kisebb sérüléseket le tudod vágni róluk. Ami viszont fontos, hogy édes, ízes darabokat válassz, így kevesebb cukor is elég lesz a kompóthoz.
Fűszeres almakompót

Hozzávalók 2 személyre
- 3 db alma
- 3 ek cukor
- 0.5 db citrom leve
- 1 rúd fahéj
- 5 db szegfűszeg
- víz a főzéshez
Elkészítés:
Az almákat hámozzuk meg, és csumázzuk ki. Vágjuk őket tetszőleges nagyságú darabokra: csak az a fontos, hogy körülbelül egyforma méretűek legyenek, így a kisebbek nem fognak előbb megfőni.
Tegyük őket egy kisebb lábosba, öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi őket, és adjunk hozzá minden más hozzávalót is.
Forrástól számítva 10-15 percig főzzük, majd vegyük le a tűzről, és fogyasztás előtt hagyjuk állni további 10 percet, hogy az almadarabok teljesen átvegyék a fűszerek aromáját.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors
Olvasd el ezt is!