Zöldséges, fűszeres csirkenyárs: ettől a páctól lesz igazán finom

zoldseges-csirkenyars-receptje
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A fűszeres, pácolt csirkenyársat grillen és sütőben is megsütheted, ráadásul bármilyen szezonális zöldséggel tökéletes lesz!

A páclé és a friss zöldségek kombinációja garantálja, hogy ebből a csirkenyársból minden falat igazi élmény lesz. Ez a könnyed fogás tökéletes választás lehet grillpartira vagy baráti összejövetelre. Ha nincs grillsütőd, sütőben is megsütheted.

A zöldségeket kedvedre variálhatod, akár paradicsom vagy gomba is kerülhet a hús mellé. Érdemes a paprikából többféle színt összeválogatni.

A fanyársakat áztasd vízbe legalább fél órára, így könnyebben boldogulsz velük, és nem fognak megégni. Ez a fogás köret nélkül is megállja a helyét, de érdemes hozzá mártogatóst is kínálni.

Fűszeres csirkenyárs

zoldseges-fuszeres-csirkenyars

Hozzávalók 4 személyre

A nyárshoz:

  • 4 db csirkemellfilé
  • 1 db közepes cukkini
  • 2 db kaliforniai paprika
  • 2 fej lila vagy vöröshagyma
  • só ízlés szerint
  • nyárs

A páclé:

  • 0.5 dl olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál apróra vágott friss rozmaring
  • 1 teáskanál apróra vágott oregánó
  • bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Készítsük elő a páclét: egy tálban keverjük össze az olívaolajat, apróra vágott fokhagymát, a rozmaringot, az oregánót és a borsot.

A csirkemellet vágjuk kisebb, körülbelül 2x2 centis kockákra, sózzuk meg ízlés szerint, rakjuk egy tálba, majd öntsük rá a páclét. Jól keverjük össze, hogy a húst mindenhol bevonja a fűszeres keverék. Fedjük le, és tegyük hűtőbe legalább egy órára, de a legjobb, ha egy éjszakán át pihentetjük, hogy a csirke jól átvegye az ízeket.

Sütés előtt a zöldségeket vágjuk nagyjából egyforma darabokra. Szúrjuk fel felváltva a nyársra a csirkedarabokat, a cukkinit, a paprikát és a hagymát.

Melegítsük elő a grillsütőt, majd amikor már jó forró, helyezzük rá a nyársakat. Süssük oldalanként 10-12 percig, vagy amíg a csirke teljesen átsül és a zöldségek enyhén megpirulnak. 

A csirkenyárs sütőben, 200 fokon körülbelül 20 perc alatt puhul meg.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon