Itt a jó idő, kezdődik a grillszezon: a 10 legjobb receptünket mutatjuk
Ahogy 25 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, előkerülnek a grillsütők, a kert szabadtéri konyhává alakul át, ott készülnek a finomságok.
A páclé és a friss zöldségek kombinációja garantálja, hogy ebből a csirkenyársból minden falat igazi élmény lesz. Ez a könnyed fogás tökéletes választás lehet grillpartira vagy baráti összejövetelre. Ha nincs grillsütőd, sütőben is megsütheted.
A zöldségeket kedvedre variálhatod, akár paradicsom vagy gomba is kerülhet a hús mellé. Érdemes a paprikából többféle színt összeválogatni.
A fanyársakat áztasd vízbe legalább fél órára, így könnyebben boldogulsz velük, és nem fognak megégni. Ez a fogás köret nélkül is megállja a helyét, de érdemes hozzá mártogatóst is kínálni.
Készítsük elő a páclét: egy tálban keverjük össze az olívaolajat, apróra vágott fokhagymát, a rozmaringot, az oregánót és a borsot.
A csirkemellet vágjuk kisebb, körülbelül 2x2 centis kockákra, sózzuk meg ízlés szerint, rakjuk egy tálba, majd öntsük rá a páclét. Jól keverjük össze, hogy a húst mindenhol bevonja a fűszeres keverék. Fedjük le, és tegyük hűtőbe legalább egy órára, de a legjobb, ha egy éjszakán át pihentetjük, hogy a csirke jól átvegye az ízeket.
Sütés előtt a zöldségeket vágjuk nagyjából egyforma darabokra. Szúrjuk fel felváltva a nyársra a csirkedarabokat, a cukkinit, a paprikát és a hagymát.
Melegítsük elő a grillsütőt, majd amikor már jó forró, helyezzük rá a nyársakat. Süssük oldalanként 10-12 percig, vagy amíg a csirke teljesen átsül és a zöldségek enyhén megpirulnak.
A csirkenyárs sütőben, 200 fokon körülbelül 20 perc alatt puhul meg.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu