Fűszeres görög csirkenyárs, avagy szuvlaki: vajpuha és szaftos lesz a hús

csirkenyars
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A citrom és a zöldfűszerek íze dominál a pácban, ezektől lesz igazán finom a csirkemell, amely grillen sütve a legjobb.

Bár a görög gyros is méltán népszerű, a szuvlakiról sem szabad megfeledkezni, a csirkenyárs nagyon ízletes és omlós. A pácnak köszönhetően vajpuha lesz a hús, a fűszerektől pedig isteni finom. 

A marinád alapja olívaolaj, de megy bele citrom és fehérborecet is, ezek nem csak az ízéhez járulnak hozzá, puhítják is a csirkét. Ha nem tudsz beszerezni friss kaprot és petrezselymet, szárítottal is dolgozhatsz, de ebben az esetben felezd le a mennyiségeket. 

Ha teheted, grillen süsd a csirkemellet, úgy füstös aromát kap, de ha nincs erre lehetőséged, serpenyőben készítve is nagyon finom lesz. 

Görög fűszeres csirkenyárs

csirkenyars2

Hozzávalók 6 személyre

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 120 ml olívaolaj
  • 3 ek fehérborecet
  • 2 kisebb db citrom leve
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 3 ek friss kapor (aprított)
  • 3 ek friss petrezselyem (aprított)
  • 2 tk szárított oregánó
  • 1 tk
  • 0.5 tk bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellen kívül keverjük össze az összes hozzávalót. Sózzuk meg a pácot ízlés szerint.

A csirkemellet vágjuk 2-3 centis kockákra, majd forgassuk bele a pácba. Fedjük le, majd tegyük a hűtőbe minimum 2 órára.

Ha van rá lehetőségünk, grillen süssük a szuvlakit, ha nincs, serpenyő is megteszi. Melegítsük elő a grillt kb. 200 fokon.

Húzzuk fel a bepácolt csirkekockákat az előzetesen beáztatott nyársakra, nagyjából 4-5 darab fér egyre.

Süssük a húst oldalanként 4-5 percig, mindig fordítsunk rajta egy negyedet. 

Pitával, zöldségekkel, tzatzikivel kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük