
Fűszeres görög csirkenyárs, avagy szuvlaki: vajpuha és szaftos lesz a hús

A citrom és a zöldfűszerek íze dominál a pácban, ezektől lesz igazán finom a csirkemell, amely grillen sütve a legjobb.
Bár a görög gyros is méltán népszerű, a szuvlakiról sem szabad megfeledkezni, a csirkenyárs nagyon ízletes és omlós. A pácnak köszönhetően vajpuha lesz a hús, a fűszerektől pedig isteni finom.
A marinád alapja olívaolaj, de megy bele citrom és fehérborecet is, ezek nem csak az ízéhez járulnak hozzá, puhítják is a csirkét. Ha nem tudsz beszerezni friss kaprot és petrezselymet, szárítottal is dolgozhatsz, de ebben az esetben felezd le a mennyiségeket.
Ha teheted, grillen süsd a csirkemellet, úgy füstös aromát kap, de ha nincs erre lehetőséged, serpenyőben készítve is nagyon finom lesz.
-
2023-05-05 08:32:02
-
2022-12-27 10:16:01
-
2021-07-21 10:32:01
Görög fűszeres csirkenyárs

Hozzávalók 6 személyre
- 1 kg csirkemellfilé
- 120 ml olívaolaj
- 3 ek fehérborecet
- 2 kisebb db citrom leve
- 6 gerezd fokhagyma
- 3 ek friss kapor (aprított)
- 3 ek friss petrezselyem (aprított)
- 2 tk szárított oregánó
- 1 tk só
- 0.5 tk bors
Elkészítés:
A csirkemellen kívül keverjük össze az összes hozzávalót. Sózzuk meg a pácot ízlés szerint.
A csirkemellet vágjuk 2-3 centis kockákra, majd forgassuk bele a pácba. Fedjük le, majd tegyük a hűtőbe minimum 2 órára.
Ha van rá lehetőségünk, grillen süssük a szuvlakit, ha nincs, serpenyő is megteszi. Melegítsük elő a grillt kb. 200 fokon.
Húzzuk fel a bepácolt csirkekockákat az előzetesen beáztatott nyársakra, nagyjából 4-5 darab fér egyre.
Süssük a húst oldalanként 4-5 percig, mindig fordítsunk rajta egy negyedet.
Pitával, zöldségekkel, tzatzikivel kínáljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!