
Egészséges ropogtatnivaló a cukkinichips – Sütőben, olívaolajjal készül

Cikkek


Ropogósra sült sajtos krumpligolyó: könnyen elkészíthető finomság

Pihe-puha citromos muffin: joghurttól lesz lágy a tésztája
Ropogós

Édeskrumplis-cukkinis falatkák sütőben sütve: olajszag nélkül készül

Pihe-puha csokis kuglóf: csak keverd egybe a hozzávalókat

Próbáld ki Meghan Markle koktélparadicsomos tésztáját: olcsó és finom

Így távolítsd el a vörösborfoltot: 5 bevált tippet mutatunk

Krémes leves sült karfiolból: könnyed, mégis tápláló fogás
Szeretünk enni és szeretünk nassolni is, olyan jó, amikor munka, olvasás és persze filmnézés közben a kezünkbe akad egy kis ropogtatnivaló.
Mindenki mást szeret nassolni, szerencsére bő kínálatból választhatunk. Ha kényelmesek vagyunk, beszerezhetjük a boltból az esti filmhez a ropogtatnivalót, ha viszont van egy kis időnk és szeretnénk az egészségünkre is odafigyelni, akkor gyártsuk mi magunk a csemegét.
A különböző burgonyachipsek népszerűsége töretlen, a kedvelt nasit egyszerűen el tudjuk készíteni, csupán vékonyra kell szeletelni a zöldséget, ízlésünk szerint fűszerezni, majd leheletnyi olajjal sütőbe tolni. Chipsek azonban nem csak krumpliból készülhetnek, gyümölcsökből és más zöldségekből is remek ropogtatnivalót gyárthatunk. A készítésüknél fontos, hogy tényleg vékonyan szeleteljünk, a fűszerezésnél legyünk bátrak, tudjuk, mihez mi illik.
A cukkinichipsszel egyszerű a dolgunk a zöldség semleges íze miatt - érdemes azonban kicsit erőteljesebben ízesíteni a szeleteket. A cukkinichips mellé jól illik a mártogatós - az egyszerű tejföltől a kicsit karakteres paradicsomos mártásig.
Fűszeres cukkinichips

Hozzávalók 4 személyre
A cukkinichipshez:
- 2 darab cukkini
- 3 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint só és bors
- 0.5 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál őrölt paprika
A mártogatóshoz:
- 2 darab paradicsom
- 1 darab hagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint bazsalikom
- ízlés szerint só és bors
Elkészítés:
Cukkinichips:
A cukkinit mossuk meg, majd töröljük szárazra, éles késsel vágjuk vékony szeletekre.
A vékonyra vágott cukkinit helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.
A fűszereket tálba öntjük és összekeverjük.
A cukkiniket olajjal meglocsoljuk, majd mindkét oldalán befűszerezzük, előmelegített sütőben, 180 fokon 20-30 alatt megsütjük.
Mártás:
A megtisztított hagymát és paradicsomot finomra vágjuk, olívaolajon megdinszteljük, közben apróra vágott bazsalikommal, sóval és borssal ízesítjük. Az összeesett, kész zöldségeket botmixerrel krémesre dolgozzuk.
Fotó: Getty Images