Egészséges ropogtatnivaló a cukkinichips – Sütőben, olívaolajjal készül

cukkiniccover
Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Szeretünk enni és szeretünk nassolni is, olyan jó, amikor munka, olvasás és persze filmnézés közben a kezünkbe akad egy kis ropogtatnivaló.

Mindenki mást szeret nassolni, szerencsére bő kínálatból választhatunk. Ha kényelmesek vagyunk, beszerezhetjük a boltból az esti filmhez a ropogtatnivalót, ha viszont van egy kis időnk és szeretnénk az egészségünkre is odafigyelni, akkor gyártsuk mi magunk a csemegét.

A különböző burgonyachipsek népszerűsége töretlen, a kedvelt nasit egyszerűen el tudjuk készíteni, csupán vékonyra kell szeletelni a zöldséget, ízlésünk szerint fűszerezni, majd leheletnyi olajjal sütőbe tolni. Chipsek azonban nem csak krumpliból készülhetnek, gyümölcsökből és más zöldségekből is remek ropogtatnivalót gyárthatunk. A készítésüknél fontos, hogy tényleg vékonyan szeleteljünk, a fűszerezésnél legyünk bátrak, tudjuk, mihez mi illik.

A cukkinichipsszel egyszerű a dolgunk a zöldség semleges íze miatt - érdemes azonban kicsit erőteljesebben ízesíteni a szeleteket. A cukkinichips mellé jól illik a mártogatós - az egyszerű tejföltől a kicsit karakteres paradicsomos mártásig.

Fűszeres cukkinichips

cukkinicct

Hozzávalók 4 személyre:

A cukkinichipshez:

  • 2 darab cukkini
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint só és bors
  • 0.5 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál őrölt paprika

A mártogatóshoz:

  • 2 darab paradicsom
  • 1 darab hagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint bazsalikom
  • ízlés szerint só és bors
Recept idők

Elkészítés:

Cukkinichips:

A cukkinit mossuk meg, majd töröljük szárazra, éles késsel vágjuk vékony szeletekre.

A vékonyra vágott cukkinit helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.

A fűszereket tálba öntjük és összekeverjük.

A cukkiniket olajjal meglocsoljuk, majd mindkét oldalán befűszerezzük, előmelegített sütőben, 180 fokon 20-30 alatt megsütjük.

Mártás:

A megtisztított hagymát és paradicsomot finomra vágjuk, olívaolajon megdinszteljük, közben apróra vágott bazsalikommal, sóval és borssal ízesítjük. Az összeesett, kész zöldségeket botmixerrel krémesre dolgozzuk.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük