
Darált húsos raguval töltött cukkini: laktató, mégsem terheli meg a gyomrot

A sokoldalúan felhasználható cukkini nagyon finom darált hússal töltve, a tetején sok-sok sajttal pirulva.
A cukkini remek zöldség, csak fantázia kérdése, mi készül belőle. Nyáron nagy kedvenc töltve, mivel laktató, mégsem nehéz a gyomornak. A cukkinicsónak belsejébe csak zöldséges vagy hússal készült töltelék is kerülhet, a lényeg a sok sajt, ettől igazán ellenállhatatlan.
A töltött cukkini sertés-, marha- vagy szárnyashúsból is készülhet, a fűszerezést pedig személye válogatja, ki hogy szereti. Ha már darált húsos ragu, akkor a paradicsomlé se maradjon ki, de aszalt paradicsommal is érdemes kipróbálni. Ha van otthon friss bazsalikom, akkor abból is érdemes néhány levelet belefőzni, úgy picit frissebb lesz az összhatás.
-
2023-09-19 08:52:01
-
2023-09-17 07:52:02
-
2023-09-14 09:36:01
Fűszeres darált hússal töltött cukkini

Hozzávalók 4 személyre
- 2 darab cukkini
- 1 fej vöröshagyma
- kevés olaj
- 60 dkg darált hús
- 2 gerezd fokhagyma
- só és bors ízlés szerint
- 1 csokor újhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 4 darab aszalt paradicsom
- 20 dkg sajt
Elkészítés:
A megtisztított cukkinit vágjuk félbe, a belsejét kanál segítségével szedjük ki.
A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon dinszteljük üvegesre, majd keverjük hozzá a darált húst. A darált húst pirítsuk fehéredésig, közben adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, sót és borsot. Ezután a cukkini kikapart belsejét is forgassuk hozzá a finomra aprított újhagymával, petrezselyemmel és aszalt paradicsommal együtt, pároljuk 15-20 percig, közben kevergessük.
A félbevágott cukkiniket töltsük meg a darált húsos raguval, a tetejükre szórjunk reszelt sajtot, és csorgassunk a csónakokra kevés olajat. Ezután toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, 15-20 perc alatt süssük szép aranybarnára.
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!