Darált húsos raguval töltött cukkini: laktató, mégsem terheli meg a gyomrot

Fűszeres darált hússal töltött cukkini cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A sokoldalúan felhasználható cukkini nagyon finom darált hússal töltve, a tetején sok-sok sajttal pirulva.

A cukkini remek zöldség, csak fantázia kérdése, mi készül belőle. Nyáron nagy kedvenc töltve, mivel laktató, mégsem nehéz a gyomornak. A cukkinicsónak belsejébe csak zöldséges vagy hússal készült töltelék is kerülhet, a lényeg a sok sajt, ettől igazán ellenállhatatlan.

A töltött cukkini sertés-, marha- vagy szárnyashúsból is készülhet, a fűszerezést pedig személye válogatja, ki hogy szereti. Ha már darált húsos ragu, akkor a paradicsomlé se maradjon ki, de aszalt paradicsommal is érdemes kipróbálni. Ha van otthon friss bazsalikom, akkor abból is érdemes néhány levelet belefőzni, úgy picit frissebb lesz az összhatás.

Fűszeres darált hússal töltött cukkini

Fűszeres darált hússal töltött cukkini ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 darab cukkini
  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés olaj
  • 60 dkg darált hús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 4 darab aszalt paradicsom
  • 20 dkg sajt
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított cukkinit vágjuk félbe, a belsejét kanál segítségével szedjük ki.

A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon dinszteljük üvegesre, majd keverjük hozzá a darált húst. A darált húst pirítsuk fehéredésig, közben adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, sót és borsot. Ezután a cukkini kikapart belsejét is forgassuk hozzá a finomra aprított újhagymával, petrezselyemmel és aszalt paradicsommal együtt, pároljuk 15-20 percig, közben kevergessük.

A félbevágott cukkiniket töltsük meg a darált húsos raguval, a tetejükre szórjunk reszelt sajtot, és csorgassunk a csónakokra kevés olajat. Ezután toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, 15-20 perc alatt süssük szép aranybarnára.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük