Töltött paprika másképp: quinoa és friss zöldségek kerülnek bele

Toltott-paprika-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Így készítsd a húsos klasszikust, ha vegán vagy: a paprikába quinoa és zöldségek kerülnek.

Vannak ételek, amelyek úgy jók, ahogy kitalálták őket, és vannak olyanok is, amelyeknek jól áll egy kis kísérletezés. A hagyományos, hússal készülő töltött paprika az egyik legkedveltebb magyaros ételünk, amelyről abban az esetben sem kell lemondanod, ha nem eszel húst.

A masszív húsmennyiséget ugyanis zöldségekkel is helyettesítheted, és ahhoz, hogy az étel a szükséges fehérjemennyiséget is fedezze, adj hozzá quinoát és csicseriborsót. Mindkét alapanyag szuper növényi fehérjeforrás, a létfontosságú tápanyagot pedig felesleges zsírok és koleszterin nélkül biztosítják.

Töltött paprika quinoával

Toltott-paprika

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 3 ek olívaolaj
  • 0.5 tk
  • 0.25 tk frissen őrölt fekete bors
  • 1 szál sárgarépa felkockázva
  • 2 db paradicsom feldarabolva
  • 200 g quinoa
  • 1 csipet chilipehely
  • 1 db csicseriborsó-konzerv
  • 4 db piros kaliforniai paprika
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagyobb serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, és 4-5 perc alatt pirítsuk üvegesre benne a hagymát és a fokhagymát. 

Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a paradicsomot és a répát, és fedő alatt pároljuk 5-6 percig, vagy amíg a répa roppanósra puhul.

Közeben a quinoát alaposan mossuk meg, szűrjük le, és keverjük a paradicsomos alaphoz. Adjunk hozzá 400 ml vizet, a chilipelyhet, és fedő alatt, alacsony hőfokon főzzük 15 percig, vagy amíg a quinoa puha nem lesz. Keverjük hozzá a csicseriborsót is.

A paprikákat mossuk meg, hosszanti irányban vágjuk félbe, és csumázzuk ki. Töltsük meg őket a quinoás töltelékkel, locsoljuk meg kevés olívaolajjal, majd helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsibe. Tegyük 175 fokra előmelegített sütőbe, és 30-35 perc alatt süssük meg. Akkor jó, ha a paprika már nem roppanós, de nem is túlságosan lágy.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük