Töltött paprika másképp: quinoa és friss zöldségek kerülnek bele
Így készítsd a húsos klasszikust, ha vegán vagy: a paprikába quinoa és zöldségek kerülnek.
Vannak ételek, amelyek úgy jók, ahogy kitalálták őket, és vannak olyanok is, amelyeknek jól áll egy kis kísérletezés. A hagyományos, hússal készülő töltött paprika az egyik legkedveltebb magyaros ételünk, amelyről abban az esetben sem kell lemondanod, ha nem eszel húst.
A masszív húsmennyiséget ugyanis zöldségekkel is helyettesítheted, és ahhoz, hogy az étel a szükséges fehérjemennyiséget is fedezze, adj hozzá quinoát és csicseriborsót. Mindkét alapanyag szuper növényi fehérjeforrás, a létfontosságú tápanyagot pedig felesleges zsírok és koleszterin nélkül biztosítják.
Töltött paprika quinoával
Hozzávalók 4 személyre
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 3 ek olívaolaj
- 0.5 tk só
- 0.25 tk frissen őrölt fekete bors
- 1 szál sárgarépa felkockázva
- 2 db paradicsom feldarabolva
- 200 g quinoa
- 1 csipet chilipehely
- 1 db csicseriborsó-konzerv
- 4 db piros kaliforniai paprika
Elkészítés:
Egy nagyobb serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, és 4-5 perc alatt pirítsuk üvegesre benne a hagymát és a fokhagymát.
Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a paradicsomot és a répát, és fedő alatt pároljuk 5-6 percig, vagy amíg a répa roppanósra puhul.
Közeben a quinoát alaposan mossuk meg, szűrjük le, és keverjük a paradicsomos alaphoz. Adjunk hozzá 400 ml vizet, a chilipelyhet, és fedő alatt, alacsony hőfokon főzzük 15 percig, vagy amíg a quinoa puha nem lesz. Keverjük hozzá a csicseriborsót is.
A paprikákat mossuk meg, hosszanti irányban vágjuk félbe, és csumázzuk ki. Töltsük meg őket a quinoás töltelékkel, locsoljuk meg kevés olívaolajjal, majd helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsibe. Tegyük 175 fokra előmelegített sütőbe, és 30-35 perc alatt süssük meg. Akkor jó, ha a paprika már nem roppanós, de nem is túlságosan lágy.
-
2024-04-27 07:50:01
-
2024-04-07 09:28:01
-
2024-04-05 06:30:02
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!