Fűszeres darált hússal töltött padlizsán: ízletes és laktató vacsora

tpcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A tepsiben pirult ételek verhetetlenek, ízletesek és egyszerűen össze lehet őket dobni, akár még egy fárasztó nap után is.

Ha valami könnyű, mégis laktató fogásra vágysz, a darált hússal töltött padlizsán lesz a neked való. A padlizsánt mintha arra találták volna ki, hogy megtöltsük mindenféle finomsággal. A töltelék lehet húsos, zöldséges vagy vegyes, a lényeg, hogy jó sok sajttal szórd meg a tetejét.

A töltelék akkor a legfinomabb, ha nem sajnálod belőle a fűszereket, mivel sűrített paradicsom is kerül a húsra, használhatsz mediterrán zöldfűszereket, de egyszerűen csak chilit is csempészhetsz a raguba, nagyon jól áll neki. Az étel készítésénél arra ügyelj, hogy mielőtt megtöltenéd a zöldséget, mindenképp süsd elő, úgy sokkal jobb lesz a tartása és a végeredmény is finomabb lesz.

Ha tetszett ez a minden földi jóval megpakolt padlizsán, próbáld ki a krumplicsónak vagy a töltött cukkini receptjét is, fejedelmi élményben lesz részed!

Fűszeres darált hússal töltött padlizsán

tpct

Hozzávalók 2 darabhoz:

  • 2 darab padlizsán
  • 30 dekagramm csirkemellfilé
  • 10 dekagramm gomba
  • 20 dekagramm sajt
  • 1 fej hagyma
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál chilipor vagy -szósz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kevés olaj
  • 6 evőkanál sűrített paradicsom
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet daráljuk le vagy vágjuk nagyon apró kockákra.

A gombát is vágjuk apró kockákra.

A sajtot reszeljük le.

A hagymát vágjuk finomra és olajon dinszteljük üvegesre, utána adjuk hozzá a húst, fűszerezzük sóval, borssal, chilivel és zúzott fokhagymával, majd 5 perc pirítás után keverjük hozzá a gombát. Főzzük addig, amíg a gombából kiengedett folyadék elpárolog a darált húsos keverék alól. Utána öntsük rá a sűrített paradicsomot (több is lehet a megadott mennyiségnél), keverjük el és főzzük rottyanásig.

A megmosott padlizsánt hosszában vágjuk félbe, a belsejét kaparjuk ki, így üreget alakítunk ki, amelybe a töltelék kerül majd. A padlizsáncsónakot kenjük meg enyhén olajjal és 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt süssük elő, utána vegyük ki, töltsük meg a darált hússal. A tetejét szórjuk meg sajttal és toljuk vissza a 180 fokos sütőbe 15-30 percre, amíg szépen megpirul a töltött padlizsán.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük