![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Isteni, fűszeres gombapástétom - Friss kenyérre kenve az igazi
![gombapástétom cover](https://kep.index.hu/1/0/3548/35487/354873/35487391_2714579_2f0a4207a65e7286b1a7de5465be1641_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Pástétomot készíteni elképesztően egyszerű, akár kenyérre kenve, akár mártogatósnak is tökéletes.
Pástétomok vagy kencék, hívd, ahogy szeretnéd, de biztos, hogy nagyon változatossá teszik a mindennapjaidat. Szendvicsbe téve, zöldségekkel dúsítva egy kisebb étkezést is kiváltanak, de zöldséghasábokkal mártogatósként is kiválóak.
Az egyik legismertebb a házi májpástétom, ezt is egészen különlegessé lehet tenni, de ha húsmentesen szeretnél étkezni, akkor is számos alternatíva közül választhatsz. Tonhalkrémet szinte a legegyszerűbb készíteni, de a gomba is remek választás, amit a tél másik értékes kincsével, dióval tudsz ízesíteni.
Fűszeres gombapástétom
![gombapástétom recept](https://kep.index.hu/1/0/3548/35487/354874/35487403_127c09ceaf42cc0a9d04caa07110a72e_wm.jpg)
Hozzávalók 6 adaghoz
- 500 gramm gomba (barna csiperke)
- 1 fej vöröshagyma (közepes)
- 3 gerezd fokhagyma
- 60 gramm dió
- 1 csokor petrezselyem (friss)
- 1 kávéskanál kakukkfű
- 0.5 kávéskanál szerecsendió
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A diót áztassuk be forró vízbe. Hagyjuk egy-két órát állni. A gombát tisztítsuk meg, vágjuk össze. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk apróra.
Egy serpenyőben forrósítsunk olívaolajat, dinszteljük meg rajta a vöröshagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát is. Rögtön tegyük rá a gombát is. Időnként keverjük meg és várjuk meg, amíg a gomba leve elpárolog. Sózzuk, borsozzuk.
Tegyük aprítógépbe a dióval, a petrezselyemmel és a többi fűszerrel, majd turmixoljuk ízlés szerint darabosabbra vagy pépesebbre.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!