Fűszeres hússal és babbal töltött palacsinta: kiadós ebéd vagy vacsora
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Csábító csokis-narancsos torta: pihe-puha piskótából készül
Kukoricás burgonyagratin: nincsen párja a krumplis fogások között
Retró, baracklekváros piskótatekercs: így biztos, hogy sikerülni fog
A palacsinta vékony lapjai közt fűszeres, húsos ragu bújik meg, nagyon laktató és ízletes fogást készíthetsz.
A palacsinta a világ minden pontján nagy kedvenc, a tésztája vékonyan, pufin és légiesen is csodálatos, változatos töltelékekkel, édesen vagy sósan kínálva is isteni.
A sós palacsinták közül nagy népszerűségnek örvend a hortobágyi és a töltött, rántott verzió. Ha már húsos ragu kerül a palacsintatésztába, akkor érdemes kicsit merészebbre venni a fűszerezést. Ha szereted a tüzes ízeket, akkor tegyél chilipaprikát a raguba, hogy még tartalmasabb legyen, bab is kerüljön bele.
A babból érdemes konzerveset használni, ez lehet sima, de ha újítanál, akkor szerezd be ízesített verzióban, paradicsomos vagy chilis szószban, úgy a ragu sokkal intenzívebb ízű lesz. Tálalásnál tejföl és sajt is kerüljön a hússal töltött palacsintára.
Fűszeres hússal töltött palacsinta
Hozzávalók 4 személyre
- 1 fej vöröshagyma
- 30 dekagramm hús (csirke, pulyka, marha vagy sertés)
- só és bors ízlés szerint
- 2 teáskanál pirospaprika
- 1 darab chilipaprika
- 200 gramm babkonzerv
- 2 deciliter víz
- tejföl a tálaláshoz
- 10 dekagramm sajt
- palacsinta (recept a leírásban)
Elkészítés:
Először is süssünk 8 darab palacsintát a hagyományos recept alapján vagy laktózmentesen. Nyugodtan készülhet több is, a hűtőben, lefedve 2 napig eláll, desszertként is tökéletes lesz.
A finomra aprított hagymát kevés olajon dinszteljük üvegesre, majd dobjuk rá a darált vagy nagyon apróra kockázott húst. Sóval és borssal ízesítsük, szórjuk rá a pirospaprikát, chilipaprikát, babot, öntsük rá a vizet és főzzük készre 30 perc alatt.
Az elkészült ragut töltsük palacsintába, majd háromszög alakúra hajtogatva helyezzük a töltelékkel megpakolt palacsintákat tányérra, a tetejükre ízlés szerint kerüljön sajt és tejföl.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors