Isteni palacsintatészta laktózmentesen: senki sem veszi észre a különbséget

lmapcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Alternatív hozzávalókból ma már bármilyen édesség készülhet, a kedvelt palacsinta is kínálható laktózmentesen.

Sajnos egyre több családban előfordul az ételérzékenység, legyen az glutén- vagy laktózérzékenység. Szerencsére semmiről nem kell lemondani, szinte mindent lehet helyettesíteni.

A laktózérzékenyeknek kerülniük kell a tejtermékeket, ma azonban rengeteg növényi italt kapni, így azokat a süteményeket, amelyekbe tej szükséges, nyugodtan el lehet készíteni növényi termékekkel is.

A palacsinta az egyik legnagyobb kedvenc, legyen az édes vagy sós, mindenki szereti. A laktózmentes verzióban a masszát zabitallal érdemes kikeverni, mivel krémes a textúrája, lágy, édeskés íze jól érvényesül a tésztában. Ha szeretnéd, a zabitalt otthon is el tudod készíteni, méghozzá meglepően egyszerűen. Használd sütikhez vagy keverd a reggeli kávédba, de más finomságokkal is érdemes felturbózni a házi zabitalt, például kakaóval vagy datolyával.

Laktózmentes palacsintatészta

lmptct

Hozzávalók 30 darabhoz

  • 60 dekagramm liszt
  • 5 dekagramm cukor
  • 3 darab tojás
  • 1 csipet
  • 9 deciliter zabital
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat keverőtálban keverjük össze a cukorral, majd adjuk hozzá a lisztet, sót, zabitalt, keverjük csomómentesre.

A bekevert masszát fedjük le, majd tegyük a hűtőbe 30 percre pihenni.

Pihenés után jöhet a sütés. A palacsintasütőt melegítsük elő, öntsünk bele leheletnyi olajat, majd a masszából egy merőkanál segítségével tegyünk a forró serpenyőbe. Mozgassuk, hogy szépen elterüljön, mindkét oldalán süssük aranybarnára a tésztát, majd töltsük meg a kisült palacsintákat ízlés szerint lekvárral, kakaóval.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük