Baconbe tekert kelbimbó sütőben sütve: alig van vele munka

kbcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A kelbimbó nagyon egészséges, de nemcsak ezért érdemes felfedezni, hanem mert változatos és ízletes finomságok készülhetnek belőle.

A mini káposztát vagy szereti az ember, vagy gyűlöli. Főleg a gyerekek arcán jelenik meg fintor az egészséges zöld láttán. Való igaz, nem egyszerű alapanyag, könnyű elrontani: elég túlfőzni a kelbimbót, úgy a vitamintartalmát is teljesen elveszíti, és kellemetlen zamata lesz a zöldnek.

Pedig a kelbimbó nagyon izgalmas alapanyag, sok mindent készíthetsz belőle, lehet az leves, köret, - vagy könnyű előétel. A fő szabályt már ismered, nem szabad túlfőzni! A kelbimbót lobogó, sós vízben 5-8 percig szabad hőkezelni, a főzési idő a kelbimbó méretétől is függ. Ha sütőbe tolva készítenéd el, nem muszáj az előfőzéssel pepecselni, de nem ártasz vele a zöldnek, ha megteszed, úgy gyorsabban elkészül.

Fűszeres kelbimbó baconbe tekerve

kbct

Hozzávalók 4 személyre

  • 250 g kelbimbó
  • só és bors ízlés szerint
  • 0.5 teáskanál cayenne-bors
  • kevés olaj
  • 200 g bacon
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított kelbimbókat vágjuk félbe, ha túl nagyok.

A kelbimbókat helyezzük tálba, szórjuk rá a fűszereket (só, bors, Cayenne-bors), majd az olajból is keveset csorgassunk a zöldre, alaposan forgassuk egybe.

A bacont félbe is vághatjuk, úgy több mini káposztát tudunk a szalonnába csomagolni.

A kelbimbókat csomagoljuk a baconbe és rakjuk sütőpapírral bélelt tepsire, majd toljuk 200 fokosra előmelegített sütőbe 20-25 percre, amíg a szalonna megpirul, a kelbimbó pedig puha lesz. Mivel minden sütő más, a kelbimbó mérete is különböző, ezért a fél szemünk mindig legyen a sütőn, nehogy odakapjon a finomság.

A gusztusos kelbimbót magában, mártogatóssal is kínálhatod, de köretnek is szuper választás.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük