Mézes-mustáros pácban sült kelbimbó - Édeskés és krémes lesz a sütőben

mézes mustáros pácban sült kelbimbó cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A kelbimbó ebben a formában készítve annyira különleges, hogy biztosan nem kell győzködni senkit, hogy megkóstolja.

Ha eddig nem szeretted, akkor is adj egy esélyt a kelbimbónak, mert teljesen más lesz, mint amire esetleg emlékszel. A kelbimbó sütve egészen más ízélményt nyújt, nemcsak ropogós lesz, hanem édeskés is, nem fogod elhinni, hogy azt a zöldséget eszed, amit eddig félretoltál, ha megláttad mondjuk a zöldséglevesben.

Ha kicsit bizonytalanabb vagy, akkor kezdetnek süsd össze sajttal tepsiben, úgy együtt fogod érezni az ízeket, semmi sem lesz hivalkodó. Ha szereted a krémlevest, kelbimbóval is próbáld ki, selymes lesz, amit bacon hozzáadásával még izgalmasabbá tehetsz. A következő lépés pedig, hogy süsd meg tepsiben, az édeskés íz, ropogós textúra el fog varázsolni. A ropogósságot egy kevés mézzel tudod fokozni. 

Mézes-mustáros pácban sült kelbimbó

mézes mustáros pácban sült kelbimbó recept

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 500 gramm kelbimbó
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 0.5 kávéskanál paprikapehely
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál
  • 1 kávéskanál bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagyobb tálban keverjük össze a mustárt, a mézet, a fehérborecetet és a paprikapelyhet. A kelbimbókat vágjuk félbe.

Egy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a kelbimbókat, sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk össze, hogy mindenhol bevonja a fűszer a zöldséget. Pirítsuk meg a kelbimbót minden oldalán. Amikor megpirultak, akkor forgassuk bele a mézes-mustáros szószba, majd tálalhatjuk is. 

Ha sütőben szeretnénk sütni, akkor az olívaolajat, a sót és a borsot is keverjük a mézes-mustáros keverékbe, utána forgassuk bele a kelbimbókat. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, majd 200 fokra előmelegített sütőben süssük 15-16 percig. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük