Fűszeres csirkemellkockák krumplival és kelbimbóval keverve: laktató és nagyon finom

cskkcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A hús és a köret együtt pirul, az ízek sütés közben érnek össze, már a látványtól is jóllakik az ember.

Miközben a fák megsárgult leveleiktől szabadulnak, egyre hűvösebb szelek járnak, ilyenkor jólesik az otthon melege. Ebben az időben a forró levesek és a tepsiben sült fogások a nagy favoritok. Hétköznapokon is jólesik a sütőből kikapni a vacsorát, a legjobb, ha a hús és a köret együtt készül, lehetőleg a legkevesebb munkával.

A kelbimbó az őszi, téli évszak egyik kedvence, a mini káposzta rendkívül egészséges és ízletes, ha jól készíted. Szereti a fűszereket, csirkehúshoz remekül passzol, és más zöldségekkel is keverheted. A sütőben sült hármas – azaz a csirkemellkockák, krumpli, kelbimbó – bátran ízesíthető, ha szeretnéd, fűszerezd paprikával, chilipehellyel, de a rozmaring zamata is jól áll az ételnek.

Fűszeres csirkemellkockák

cskkct

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg kelbimbó
  • 40 dkg krumpli
  • 80 dkg csirkemellfilé
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
  • olaj szükség szerint
Recept idők

Elkészítés:

A kelbimbót főzzük meg lobogó vízben 6-8 perc alatt, majd szűrjük le és tegyük félre.

A megtisztított krumplit vágjuk közepes méretű kockákra, bő, sós vízben főzzük félpuhára.

A csirkemellet kockázzuk fel, tegyük tepsire, majd adjuk hozzá a félpuha krumplikockákat és a kelbimbót egészben vagy félbevágva. A tepsire tett hármast alaposan forgassuk egybe sóval, borssal, fokhagyma-granulátummal, kevés olajjal locsoljuk meg. Utána toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 35-45 percre, míg minden megpuhul, szép aranybarnára sül a hús és a zöldségek is.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük