Spanyol krumpliomlett jó hagymásan: senki nem marad utána éhes
Újítsd meg az omlettet, ! Ha krumplival sütöd meg, valódi éhségűző finomságot tehetsz az asztalra.
Ha idén nyáron Spanyolországba utazol, akkor nemcsak látnivalóból, hanem kulináris élvezetekből sem lesz hiány. Spanyol földön az ókorban és a középkorban is megfordultak nagy hódítók, kelták, ibérek, rómaiak, mórok, és lehetne még sorolni, ők mind maradandó nyomot hagytak az ország kultúrájában, ami a gasztronómiában is érezhető.
Ha idén nincs lehetőséged Spanyolországba utazni, akkor repítsd otthonodba a mediterrán konyha feledhetetlen ízeit. Hideg levesek, paella, sonka, chorizo és persze a tortilla is kihagyhatatlan.
A spanyol tojásos, krumplis tortilla nagyon kedvelt finomság, melyet szinte mindenhol árulnak változatos variációkban. Otthon is elkészítheted, készülhet csak krumplival, tojással és fűszerekkel, ha azonban igazán finomra vágysz, akkor spanyol sonkát vagy chorizót adj a serpenyős finomsághoz. És ha már tipikus spanyol harapnivalót dobtál össze, kínálj mellé valamilyen spanyol bort.
A megtisztított krumplit vágjuk nagyobb szeletekre, majd bő, sós vízben főzzük puhára, utána szűrjük le.
Egy tapadásmentes serpenyőben egy kevés olajat forrósítsunk fel, majd a szeletekre vágott hagymát pároljuk puhára, utána adjuk hozzá a tetszés szerint feldarabolt kolbászt. Pirítsuk meg. Szedjük egy tányérra.
A tojást üssük fel egy tálba, fűszerezzük sóval, borssal és chilivel, majd a burgonyával, hagymás kolbásszal és a rukkolával forgassuk egybe.
A serpenyőbe újra öntsünk egy kevés olajat, forrósítsuk fel, majd a tojásos-krumplis keveréket öntsük bele és süssük 5-8 percig, amíg az alja megbarnul, a teteje megszilárdul. Ezután csúsztassuk tányérra a tortillát, fordítsuk meg egy gyors mozdulattal, süssük még 5 percig, amíg színt kap.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu