Laktató spanyol krumplis tortilla: kolbásszal dúsítva próbáld ki

ktcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A spanyol gasztronómia rendkívül izgalmas, tele van ízekkel, még az olyan egyszerű alapanyagokból is, mint a krumpli és a tojás, valóságos csoda kerül az asztalra.

Ha idén nyáron Spanyolországba utazol, akkor nemcsak látnivalóból, hanem kulináris élvezetekből sem lesz hiány. Spanyol földön az ókorban és a középkorban is megfordultak nagy hódítók, kelták, ibérek, rómaiak, mórok, és lehetne még sorolni, ők mind maradandó nyomot hagytak az ország kultúrájában, ami a gasztronómiában is érezhető.

Ha idén nincs lehetőséged Spanyolországba utazni, akkor repítsd otthonodba a mediterrán konyha feledhetetlen ízeit. Hideg levesek, paella, sonka, chorizo és persze a tortilla is kihagyhatatlan.

A spanyol tojásos, krumplis tortilla nagyon kedvelt finomság, melyet szinte mindenhol árulnak változatos variációkban. Otthon is elkészítheted, készülhet csak krumplival, tojással és fűszerekkel, ha azonban igazán finomra vágysz, akkor spanyol sonkát vagy chorizót adj a serpenyős finomsághoz. És ha már tipikus spanyol harapnivalót dobtál össze, kínálj mellé valamilyen spanyol bort.

Fűszeres krumplis tortilla

ktct

Hozzávalók 4 személyre

  • 3 darab krumpli
  • só ízlés szerint
  • olívaolaj szükség szerint
  • 1 fej lila hagyma
  • 60 dkg kolbász
  • 4 darab tojás
  • fekete bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál chilipehely
  • 2 marék rukkola
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított krumplit vágjuk nagyobb szeletekre, majd bő, sós vízben főzzük puhára, utána szűrjük le.

Egy tapadásmentes serpenyőben egy kevés olajat forrósítsunk fel, majd a szeletekre vágott hagymát pároljuk puhára, utána adjuk hozzá a tetszés szerint feldarabolt kolbászt. Pirítsuk meg. Szedjük egy tányérra.

A tojást üssük fel egy tálba, fűszerezzük sóval, borssal és chilivel, majd a burgonyával, hagymás kolbásszal és a rukkolával forgassuk egybe.

A serpenyőbe újra öntsünk egy kevés olajat, forrósítsuk fel, majd a tojásos-krumplis keveréket öntsük bele és süssük 5-8 percig, amíg az alja megbarnul, a teteje megszilárdul. Ezután csúsztassuk tányérra a tortillát, fordítsuk meg egy gyors mozdulattal, süssük még 5 percig, amíg színt kap.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük