Szerény, de nagyon finom: paradicsomos bab reggelire vagy vacsorára
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A paradicsomos bab a klasszikus angol reggeli állandó szereplője, a finomság remek fehérjeforrás, akár vacsorára is fogyaszthatod.
Egyszerűen, pirítóssal kínálva is szuper, de ha igazán angolosan szeretnéd szervírozni, akkor kolbász, bacon és tükörtojás is dukál mellé, sőt, még aranybarna sült krumpli is kerülhet a gazdagon megpakolt tányérra.
Az ízletes bab köretként is megállja a helyét, de akár krumplicsónakba is töltheted. Ha szeretnéd, tálalásnál friss korianderrel vagy petrezselyemmel dobd fel, de a fűszerezéssel is lehet játszani. A csípősebb zamat kedvelői chilipaprikát használhatnak, de a mediterrán ízvilág is jól érvényesül a paradicsomos babban, ha oregánót és bazsalikomot keversz bele.
Fűszeres, paradicsomos bab
Hozzávalók 4 személyre
- 1 darab hagyma
- kevés olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál vörösborecet
- 1 evőkanál cukor
- 400 g babkonzerv (fehér vagy tarka)
- 200 ml sűrített paradicsom
- só és bors ízlés szerint
- 0.5 teáskanál chilipehely
Elkészítés:
A hagymát vágjuk finomra, majd kevés olajon pirítsuk, amíg kap egy kis színt. Utána adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, vörösborecetet, cukrot, 1-2 perc után pedig a babot és a sűrített paradicsomot is keverjük hozzá. A paradicsomos babot ízesítsük sóval, borssal és chilivel, főzzük össze pár perc alatt.
Fotó: Getty Images