A tökéletes majonézes töltött tojás receptje: húsok és saláták mellé is jól megy
Mindegy, hogy milyen ünnep vagy összejövetel, a majonézes töltött tojással mindig biztosra mehetsz.
A sajtgolyók ellenállhatatlanok, ráadásul könnyedén, ízlés szerint variálhatók. Kínálhatod sültek, saláták mellé, de akár kenceként pirítóshoz is.
Még izgalmasabbá teheted a golyókat, ha a tehéntúró felét juhtúróra cseréled. Lehetőleg többféle sajtból készítsd, és érdemes egy karakteresebbet is beletenni a masszába. A füstölt mellé vagy helyett keverhetsz bele camembert-t vagy akár márványsajtot is.
A sajtgolyók önmagukban is finomak, ám a hempergetés során válnak igazán különlegessé. A külsejükre kerülhet pirospaprika, bors, snidling, kapor, petrezselyem, mák, darált keksz, bacon és sajt együtt, dió vagy bármi, amit el tudsz képzelni hozzá.
Nagy előnye, hogy a hűtőben napokig eláll, így előre is elkészítheted. Jól csúszik rá a bor, a pezsgő és a sör is.
A sajtokat reszeljük egy tálba, adjuk hozzá a villával áttört túrót, a krémsajtot és a tejfölt. Keverjük össze villával, jól formázható masszát kell kapnunk. Ha szükséges, lágyabbá tejföllel tehetjük. Ízlés szerint fűszerezzük borssal, szerecsendióval, tegyük hozzá az átpréselt fokhagymát. Kóstoljuk meg, ha szükséges, dobhatunk hozzá még kevés sót.
Tegyük a hűtőbe legalább fél órára, hogy könnyebben formázható legyen. A pihentetés után a masszából nedves kézzel készítsünk kisebb golyókat.
A forgatáshoz a hozzávalókat tegyük kis tálakba, és hempergessük meg bennük a sajtgolyókat. Rendezzük tálcára, és tálalásig tartsuk a hűtőben.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu