Baconnel és chedarral gyúrt sajtgolyó: látványos előétel vagy isteni kence

sajtgolyó
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Amellett, hogy ötletes, nagyon finom, ráadásul pillanatok alatt készen van, csak össze kell keverni mindent.

Jópofa előételként vagy ízletes kenceként is tálalhatod a baconnel felturbózott sajtgolyót, ha több kisebb darabot készítesz, előbbiként, ha egy nagyot, utóbbiként kínáld. A golyó alapja krémsajt, de reszelt cheddar, pirított bacon, tejföl, újhagyma és friss petrezselyem is gazdagítja. A zöldfűszertől és a hagymától friss lesz az összhatás, a tejföl pedig lágyít a töményebb krémsajton.

Ha igazán látványosra készítenéd a sajtgolyókat, tegyél félre egy kevés bacont és reszelt cheddart - akár petrezselymet is -, majd forgasd meg őket ebben a keverékben. Ha pedig még különlegesebb ízvilágra vágysz, apróra vágott diót, vörösáfonyát, esetleg mákot is keverhetsz a krémsajtba.

Baconnel gyúrt sajtgolyó

sajtgolyó2

Hozzávalók 15 adaghoz

  • 220 gramm bacon
  • 60 gramm tejföl
  • 450 gramm krémsajt
  • 200 gramm cheddar sajt
  • 2 szál újhagyma
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 0.25 teáskanál bors
  • 2 evőkanál petrezselyem (friss)
Recept idők

Elkészítés:

A bacont vágjuk apró darabokra, majd egy serpenyőben süssük ropogósra. Tegyük félre a negyedét a sajtgolyók tetejére.

A bacon nagyobb részét keverjük össze a tejföllel, a krémsajttal, a reszelt cheddar sajt háromnegyed részével, a karikákra vágott újhagymával, a fűszerekkel és az összeaprított petrezselyemmel. Mindent keverjünk alaposan össze.

A maradék bacont és reszelt cheddar sajtot vágjuk össze egészen apróra, majd szórjuk egy vágódeszkára.

A sajtmasszából készíthetünk kisebb golyókat - ha előételnek szánnánk őket -, de egy nagyot is - ha kenceként kínálnánk. A több kisebb vagy egy nagyobb golyót forgassuk meg az apróra vágott baconben és sajtban, majd tegyük a hűtőbe tálalásig.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük