Baconnel és chedarral gyúrt sajtgolyó: látványos előétel vagy isteni kence

3
Nyomtatás
sajtgolyó
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Amellett, hogy ötletes, nagyon finom, ráadásul pillanatok alatt készen van, csak össze kell keverni mindent.

Jópofa előételként vagy ízletes kenceként is tálalhatod a baconnel felturbózott sajtgolyót, ha több kisebb darabot készítesz, előbbiként, ha egy nagyot, utóbbiként kínáld. A golyó alapja krémsajt, de reszelt cheddar, pirított bacon, tejföl, újhagyma és friss petrezselyem is gazdagítja. A zöldfűszertől és a hagymától friss lesz az összhatás, a tejföl pedig lágyít a töményebb krémsajton.

Ha igazán látványosra készítenéd a sajtgolyókat, tegyél félre egy kevés bacont és reszelt cheddart - akár petrezselymet is -, majd forgasd meg őket ebben a keverékben. Ha pedig még különlegesebb ízvilágra vágysz, apróra vágott diót, vörösáfonyát, esetleg mákot is keverhetsz a krémsajtba.

Baconnel gyúrt sajtgolyó

sajtgolyó2

Hozzávalók 15 adaghoz

  • 220 gramm bacon
  • 60 gramm tejföl
  • 450 gramm krémsajt
  • 200 gramm cheddar sajt
  • 2 szál újhagyma
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 0.25 teáskanál bors
  • 2 evőkanál petrezselyem (friss)
Recept idők

Elkészítés:

A bacont vágjuk apró darabokra, majd egy serpenyőben süssük ropogósra. Tegyük félre a negyedét a sajtgolyók tetejére.

A bacon nagyobb részét keverjük össze a tejföllel, a krémsajttal, a reszelt cheddar sajt háromnegyed részével, a karikákra vágott újhagymával, a fűszerekkel és az összeaprított petrezselyemmel. Mindent keverjünk alaposan össze.

A maradék bacont és reszelt cheddar sajtot vágjuk össze egészen apróra, majd szórjuk egy vágódeszkára.

A sajtmasszából készíthetünk kisebb golyókat - ha előételnek szánnánk őket -, de egy nagyot is - ha kenceként kínálnánk. A több kisebb vagy egy nagyobb golyót forgassuk meg az apróra vágott baconben és sajtban, majd tegyük a hűtőbe tálalásig.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon