
Ropogósra sült, fűszeres csicseriborsó - A legjobb egészséges nassolnivaló
Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Ötfűszeres tofu kínai módra: ilyen jót étteremben sem eszel

Nyárköszöntő málnás galette: omlós tésztában sül az édes töltelék

Frissítő, epres limoncello spritz: ezzel indítsd a nyarat

Puha, kukoricalisztből készült lepény: bármivel megpakolhatod

Yerba mate, Dél-Amerika aranya: a kávé és a tea ereje egy bögrében
Ha már muszáj rágcsálni valamit, az mindenképp legyen fűszeres, izgalmas, ne csak szimplán fojtogatóan sós. Az se baj, ha amit rágunk, az nem eszméletlenül egészségtelen és nem eredményez instant hízást.
Ez a sült csicseriborsó mindezt tudja, ráadásul körülbelül három mozdulat elkészíteni. A csicseriborsó az egyik legjobb szénhidrátforrás, mert sok rostot tartalmaz, így a szénhidrátok nagyon lassan szívódnak fel belőle. Persze ettől még nem kell belőle ész nélkül kilókat habzsolni, de biztosan jobb választás a csipsznél vagy a ropinál.
A csicseri átalakul a sütőben
A csicseri íze már önmagában eszméletlenül jó, de mély, karakteres, mogyorós lesz a sütőben. Ehhez még jönnek a fűszerek, amit mindenki ízlése szerint alakíthat - a lenti recept legyen csak irányadó. Jól megy hozzá a cayenne-bors, az őrölt római kömény, a gyömbér, a kurkuma vagy a füstölt paprika.
A készre sült csicseriborsót nem csak simán rágcsálni jó, de salátához, salátára szórva is szuper, vagy sült zöldségek mellé, például egy ilyen őrületesen menő Buddha-tálon is nagyon jó helye lehet.
Ropogós, fűszeres sült csicseriborsó

Hozzávalók 4 adaghoz
- 300 gramm főtt vagy konzerv csicseriborsó
- 2 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint só
- 1 teáskanál füstölt paprika
- 1 teáskanál őrölt római kömény
Elkészítés:
Fotók: Ács Bori/Sóbors