
Isteni, fűszeres sültpaprika-krém: csicseriborsó az alapja

A pompás paprikakrém egy szelet kenyérre kenve is mennyei, remekül illik hozzá a sovány sonka vagy a kicsit pikánsabb szalámi, de főtt tojással is nagyszerű.
A házi kencék verhetetlen finomságok, a legtöbbjük egyszerűen, pillanatok alatt elkészül, aztán már csak azt kell kitalálni, hogy falatozza el az ember. A mutatós paprikakrém több változatban is készülhet, ha kicsit különlegesebbre vennéd, akkor bátran próbáld ki ezt a receptet, melyben csicseriborsó, dió és tahini gondoskodik a páratlan ízélményről.
A fűszerezéssel is lehet játszani, érdemes egy kis savasságot belecsempészni, akár 2-3 evőkanál citrom facsart levével is feldobhatod a krémet, de a koriander is jól megfér benne. A kencét pékáruval kínálhatod, izgalmas szendvicsalapanyag, de zöldségek vagy sós keksz mellé mártogatósként is megállja a helyét.
Tipp a paprikahéj eltávolítására
Ahhoz, hogy a sült paprika héját egyszerűen eltávolítsd, még melegen helyezd a zöldséget tálba, majd fedd le. A gőzben megpuhul, így könnyedén lejön a héja.
Fűszeres sültpaprika-krém

Hozzávalók 4 személyre
- 3 darab kápia paprika
- 40 dkg csicseriborsó-konzerv
- 2 gerezd fokhagyma
- 8 evőkanál olívaolaj
- 5 dkg darált dió
- 1 evőkanál tahini
- só és bors ízlés szerint
- chilipehely (opcionális) ízlés szerint
Elkészítés:
A megtisztított paprikát grillrácson vagy sütőben, 200 fokon süssük meg (20-25 perc).
A megsült paprika héját távolítsuk el a fentebb írtak szerint.
A csicseriborsót szűrjük le, hideg vízben öblítsük át, majd az összes hozzávalóval együtt turmixoljuk krémes állagúra.
Kenyérrel vagy zöldséghasábokkal kínáljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!