Az igazi amerikai sütőtökös pite: omlós a tészta, selymes a töltelék
Az ízekben gazdag, illatos, belül krémes, kívül omlós sütőtökös pite ilyenkor kihagyhatatlan.
Ez a fűszeres sütőtökpuding amilyen finom, olyan egyszerűen és gyorsan készül. A munka legnagyobb része a tök megsütése, utána már csak le kell turmixolni a többi hozzávalóval, és fogyaszthatod is.
A nem hétköznapi puding krémes, konzerves kókusztejtől lesz ennyire selymes, a nagy adag melengető fűszerrel – fahéj, gyömbér, szerecsendió – pedig igazi bekuckózós hangulatot varázsol a konyhádba. Hűtőben több napig eláll, így akár nagyobb adagban is elkészítheted.
A tököt mossuk meg, vágjuk félbe, magozzuk ki, majd vágással lefele helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe. Szurkáljuk meg egy villával, takarjuk le alufóliával, és 200 fokra előmelegített sütőben süssük puhára 40-45 perc alatt.
Hagyjuk kissé hűlni, majd húzzuk le a héját, és a húsát tegyük turmixgépbe.
A habtejszínt és a diót leszámítva adjuk hozzá a többi hozzávalót is, és dolgozzuk krémesre.
Kanalazzuk poharakba, és díszítsük felhabosított tejszínnel, pirított dióval. Elfogyasztásig hűtőben tároljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu