Krémes, fűszeres sütőtökpuding: feldobja a szürke őszi napokat

3
Nyomtatás
Sutotokpuding-1c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a fűszeres sütőtökpuding az egyik legfinomabb őszi csemege: egyszerűen készül, krémes, aromás, és a nap bármelyik szakaszában jólesik.

Ez a fűszeres sütőtökpuding amilyen finom, olyan egyszerűen és gyorsan készül. A munka legnagyobb része a tök megsütése, utána már csak le kell turmixolni a többi hozzávalóval, és fogyaszthatod is.

A nem hétköznapi puding krémes, konzerves kókusztejtől lesz ennyire selymes, a nagy adag melengető fűszerrel – fahéj, gyömbér, szerecsendió – pedig igazi bekuckózós hangulatot varázsol a konyhádba. Hűtőben több napig eláll, így akár nagyobb adagban is elkészítheted.

Fűszeres sütőtökpuding

Sutotokpuding1

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 1 közepes kanadai sütőtök
  • 1 db konzerves kókusztej (csak a sűrű, fehér krém)
  • 60 ml juharszirup
  • 2 ek. finomítatlan olvasztott kókuszolaj (illatos)
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 0.5 tk. őrölt szerecsendió
  • 0.5 tk. gyömbér
  • 0.25 tk.
  • 100 ml növényi habtejszín
  • 2 ek. pirított dió durvára darabolva
Recept idők

Elkészítés:

A tököt mossuk meg, vágjuk félbe, magozzuk ki, majd vágással lefele helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe. Szurkáljuk meg egy villával, takarjuk le alufóliával, és 200 fokra előmelegített sütőben süssük puhára 40-45 perc alatt.

Hagyjuk kissé hűlni, majd húzzuk le a héját, és a húsát tegyük turmixgépbe.

A habtejszínt és a diót leszámítva adjuk hozzá a többi hozzávalót is, és dolgozzuk krémesre.

Kanalazzuk poharakba, és díszítsük felhabosított tejszínnel, pirított dióval. Elfogyasztásig hűtőben tároljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon